Hét innovatie event voor de bouw, installatie en vastgoed

11 t/m 13 april 2020

Verwarmen en koelen met 50% besparing

Verwarmen en koelen met 50% besparing

Het klimaatsysteem TripleAqua, kan tot 50% besparen op het verwarmen en koelen van (middel)grote gebouwen. TripleAqua is het zuinigste systeem ter wereld, dat bovendien het 100% natuurlijk koudemiddel Propæne gebruikt . Hiermee is een CO2-neutraal gebouw voor iedereen binnen handbereik.

De besparing met TripleAqua is vooral te danken aan intelligent gebruik van de warmtepomp. Bij koeling komt warmte vrij, terwijl het verwarmen koude creëert. TripleAqua slaat die warmte en koude tijdelijk op voor hergebruik elders in het gebouw of op een ander tijdstip. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door het gepatenteerde 'TripleAqua'-systeem, met leidingen voor warm en koel water en een retourleiding voor water op omgevingstemperatuur.

Slim gebruik van korte termijn behoeften

TripleAqua is ideaal voor landen met een gematigd klimaat, omdat het kan koelen en verwarmen tegelijk. In grotere gebouwen is in ruimten aan de zonzijde of met veel (computer)apparatuur vaak koeling nodig, terwijl elders juist verwarmd moet worden. Doordat het systeem de overtollige warmte of koude buffert en hergebruikt, is het tot wel een factor twee zuiniger dan traditionele koel- en verwarmingssystemen.

Alles voor het milieu

Besparen op elektriciteit is goed voor het budget en voor het milieu. Maar TripleAqua heeft meer 'groene' aspecten. Zo gebruikt de warmtepomp het natuurlijke Propæne in plaats van F-gassen die mede oorzaak zijn van het broeikaseffect. Propæne wordt alleen toegepast in de hoogrendement warmtepomp buiten het gebouw. Door de leidingen binnen stroomt water.

Coolmark partner van Building Holland 2016

Coolmark is partner van Building Holland 2017. Bekijk de innovaties van deze organisaties op stand 11.048. Lees ook het bedrijfsprofiel.


permalink

Overig nieuws


Op de hoogte blijven?

Wilt u in aanloop naar Building Holland op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen
en informatie? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van Building Holland.

Inschrijven nieuwsbrief

Terug naar boven