Hét innovatie event voor de bouw, installatie en vastgoed

11 t/m 13 april 2020

1 miljard € voor energietransitie vastgoedklanten

1 miljard € voor energietransitie vastgoedklanten

ABN AMRO gaat haar commercieel vastgoedklanten gericht ondersteunen bij de verduurzaming van hun vastgoed. Een online applicatie biedt klanten inzicht in energiebesparingsmogelijkheden, inclusief de te bereiken CO2-reductie en terugverdientijden.

Hiervoor stelt de Building Holland-partner financiering beschikbaar om de investeringen te realiseren en brengt ze klanten in contact met partners. Het initiatief werd ontwikkeld in samenwerking met CFP, eveneens partner van Building Holland en organisator van het Green Buildings Congres.

Transitie naar duurzaam vastgoed

Een klant kan via de online applicatie per maatregel (zoals isolatie, led-verlichting en zonnepanelen) berekenen wat de investering, de terugverdientijd en de CO2-reductie is. De maatregelen zijn economisch bewezen en bieden per vastgoedobject een labelsprong op van minimaal 2 energielabels. ABN AMRO brengt de klant in contact met partners, waaronder Philips, Siemens, Bosch, Unica en Engie, en draagt zorg voor de financiering.

Versnellen

Op deze manier geeft ABN AMRO verder invulling aan haar ambitie om bij te dragen aan de versnelling van de transitie naar duurzaam vastgoed. Rutger Schuur, hoofd Real Estate ABN AMRO: “We weten dat duurzaam vastgoed een hoger rendement oplevert voor beleggers en maatschappij. Op deze manier willen we eventuele belemmeringen voor energiebesparing wegnemen en onze opgedane kennis over verduurzaming inzetten. De ketensamenwerking maakt energiebesparing voor onze klanten op een snelle en deskundige manier mogelijk. Wanneer alle maatregelen worden uitgevoerd, zou dit een jaarlijkse reductie van 500.000 ton CO2 betekenen en een besparing van meer dan € 100 miljoen op de energiekosten per jaar.”

Besparingsopties financieren

Bram Adema, directeur CFP: “We zien dat meer dan 80% van aantrekkelijke maatregelen niet wordt ingevoerd, doordat investeringsbudgetten zijn uitgeput voordat deze maatregelen aan bod komen. ABN AMRO haalt deze drempel nu weg door de besparingsopties, onder goede voorwaarden, te financieren. En eigenaren verlagen de operationele kosten van hun panden en investeren tegelijkertijd in een hogere waardevastheid en betere mogelijkheden bij verhuur.”

ABN AMRO partner van Building Holland  2016

ABN AMRO is partner van Building Holland 2016 en is te bezoeken op stand 09.074. Bekijk voor meer informatie over deze organisatie het partnerprofiel op de officiële website van Building Holland 2016.


permalink

Overig nieuws


Op de hoogte blijven?

Wilt u in aanloop naar Building Holland op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen
en informatie? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van Building Holland.

Inschrijven nieuwsbrief

Terug naar boven