Hét innovatie event voor de bouw en vastgoed

17 t/m 19 april 2018

Hercuton partner van Building Holland 2017

Hercuton partner van Building Holland 2017

Hercuton is partner van Building Holland 2017. In een interview laat Duurzaam Gebouwd-expert en directeur Ivo van der Mark weten hoe de toekomst van de bouw- en vastgoedsector eruitziet.

Hoe lang bent u al partner van Building Holland en waarom bent u wederom partner geworden?

Sinds 2015 ben ik als expert verbonden aan Duurzaam Gebouwd. Vanuit deze hoedanigheid nemen wij deel aan Building Holland 2017.

Waarom bent u (wederom) partner geworden?

Building Holland staat in het teken van innovatie en vernieuwing: samen bouwen aan de toekomst van Nederland. Daar kunnen wij ons volledig in vinden.

Hoe ziet de toekomst van de bouw- en vastgoedsector er wat u betreft uit?

Ik voorzie groei en veranderingen. Als branche moeten we steeds verder professionaliseren, zullen we meer verantwoording moeten nemen voor kwaliteit en moeten we de verwachtingen van onze opdrachtgevers beter managen.

Hoe hoopt u dat Building Holland invulling geeft aan die toekomst?

Building Holland bestaat uit een netwerk van gerenommeerde partners. Gezamenlijk kunnen wij de eindkwaliteit van een project bepalen. Samen kunnen we op het gebied van klanttevredenheid een slag slaan. Momenteel worden fouten nog te vaak over de schutting gegooid. Wanneer iets mis is gegaan, heeft een aannemer wel 1.000 redenen om te verklaren waarom het niet geworden is zoals afgesproken. Maar het ligt altijd aan een ander.

Hoe wil u er zelf invulling aan geven?

Hercuton voert sinds 2014 doorlopend klanttevredenheidsonderzoeken uit onder haar opdrachtgevers. De uitkomsten hiervan zijn openbaar via deze link. Gemiddeld scoren we 8,1. Er zitten tienen bij, maar ook zesjes. Weten hoe de klant over ons denkt, helpt ons onze organisatie te verbeteren.

Daarnaast fungeert een project van ons momenteel als pilot voor de aankomende wet Kwaliteitsborging voor het bouwen.

Hercuton partner van Building Holland 2017

Distributiecentrum Dortse Kil III

Het grote verschil én voordeel van de Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen is dat processen gedurende het hele traject gecertificeerd worden. Daarnaast wordt de kwaliteit van meet af aan geborgd met behulp van gebouwdossiers.

In feite zijn we vanaf dag één bezig met de oplevering van het gebouw. Voor de kwaliteitsborging wordt gebruik gemaakt van een zogenaamde TIS (Technical Inspection Service) als kwaliteitsborger (Seconed B.V.) Elke fase wordt na afronding direct gecontroleerd door TIS. Zo werken we stap voor stap samen richting de eindoplevering.

Door deze werkwijze kan een verzekeringsmaatschappij een gebouw – onafhankelijk van de bouwer – tegen een betaalbare premie langdurig verzekeren voor verborgen gebreken. Met de huidige wetgeving zijn zij namelijk afhankelijk van de oplevering. Met de nieuwe wet hebben zij echter van meet af aan inzage in de processen. Hierdoor zijn zij in staat een gerichte risicoberekening te maken.

Wat verwacht u op Building Holland te zien en te horen?

Ik verwacht trends en innovaties te zien. Daarnaast verwacht ik dat de partners van Building Holland elkaar na dit event nog meer zullen versterken.


permalink

Overig nieuws


Op de hoogte blijven?

Wilt u in aanloop naar Building Holland op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen
en informatie? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van Building Holland.

Inschrijven nieuwsbrief

Terug naar boven