Hét innovatie event voor de bouw en vastgoed

9 t/m 11 april 2019

Norm komt eraan voor keurmerken

Norm komt eraan voor keurmerken

Nederlandse en internationale belanghebbenden stemden positief op een voorstel om een norm te realiseren voor duurzaamheidskeurmerken. 

Deze norm moet duidelijkheid geven over wat een duurzaam keurmerk is en krijgt een vorm van Technical Specification (TS). Dit wil zeggen dat de norm aangeeft waaraan een keurmerk moet voldoen en hoe een organisatie tot een goed duurzaam keurmerk komt. Het krijgt criteria die betrekking hebben op:

  • Geloofwaardigheid
  • Helderheid
  • Transparantie
  • Traceerbaarheid

Geen exacte invulling duurzaamheid

Er komt echter geen definitie wat duurzaamheid is. “Het definieert hooguit welke onderwerpen binnen de norm vallen, maar niet de exacte invulling”, legde consultant normontwikkeling Thamar Zijlstra van de Nederlandse Norm (NEN) al eerder uit. “Zo kan ‘kinderarbeid’ binnen de scope vallen, maar bepaalt het niet wat kinderarbeid precies is. Zo is het nuttig voor elk keurmerk uit iedere sector: van de bouwbranche en de kledingsector tot en met de voedingssector.”

Deze nationale normbeheerder informeert op woensdag 13 december Nederlandse belanghebbenden over de deelname aan de ontwikkeling van deze norm. Kijk voor meer informatie op NEN.nl.


permalink

Overig nieuws


Op de hoogte blijven?

Wilt u in aanloop naar Building Holland op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen
en informatie? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van Building Holland.

Inschrijven nieuwsbrief

Terug naar boven