Hét innovatie event voor de bouw, installatie en vastgoed

11 t/m 13 april 2020

Innovatie:Slimme gebouwen doen méér

Slimme gebouwen doen méér

Slimme gebouwen zorgen niet alleen voor een gezond, persoonlijk binnenklimaat. Ze doen meer. Zoals het optimaliseren van mobiliteitsstromen binnen het gebouw en in de directe omgeving, het intelligent uitwisselen van energie en warmte en het maximaliseren van de energie-efficiëntie. Smart apps leveren daarbij een bijdrage aan de persoonlijke beleving van een gebouwgebruiker, omdat hij zelf een werkplek kan reserveren, het klimaat en zelfs de verlichting kan personaliseren.

Met deze voordelen in het achterhoofd is het logisch dat de bouw- en vastgoedsector investeert in het slimmer maken van gebouwen. Tegen 2019 investeert de sector 2 keer zo veel in dit onderwerp.

Trends en kansen in 2018

  • Security en privacy in smart buildings
  • IoT laat apparaten met elkaar communiceren
  • Smart krijgt nauwe verbinding met gezondheid
  • Toename aan sensoren

Projectinspiratie: The Outlook

Een ingrijpende renovatie moet het hoofdkantoor The Outlook slimmer maken. Duurzaam Gebouwd-partner Deerns is betrokken bij de transformatie met bGrid, een integraal Internet of Things-platform (IoT).

“Het concept van The Outlook is gebaseerd op de theorieën van het boek ‘Busy: how to thrive in a world too much’ van Tony Crabbe”, vertelt digital advisor Chris Nouveau van Microsoft. De uitspraak ‘Define your aspired impact, then choose your activity and workplace’ komt van hem, vrij vertaald ‘Definieer de impact die je wilt creëren en kies vervolgens je activiteiten en werkplek’.

Om die reden zijn de ruimtes in The Outlook zo ontworpen dat gebouwgebruikers hun dag optimaal kunnen besteden. Daarom komen er concentratieruimtes, ontspanningsruimtes, ontmoetingsplekken en flexplekken. “We onderscheiden 2 stromen mensen in ons gebouw: de employee experience en de visitor experience”, laat Nouveau hierover weten. “Beiden willen we met smart technologie zo goed mogelijk faciliteren.”

Deerns verzorgt met bGrid de ruggengraat van de slimme toepassingen in The Outlook. Draadloze sensoren geven informatie door over bijvoorbeeld de bezettingsgraad, geluidsdruk en luchtkwaliteit in het gebouw. Microsofts eigen cloud-technologie Azure Cloud koppelt en analyseert de data, zodat deze gebruikt wordt om een optimaal verblijf aan de gebruiker te bieden. Het slimmer maken van het gebouw moet leiden tot meer tevreden medewerkers, hogere productiviteit, minder energiegebruik, minder afval en een verbetering van het welzijn.      


permalink

Overig nieuws


Op de hoogte blijven?

Wilt u in aanloop naar Building Holland op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen
en informatie? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van Building Holland.

Inschrijven nieuwsbrief

Terug naar boven