Hét innovatie event voor de bouw, installatie en vastgoed

9 t/m 11 april 2019

Transformeren binnen de rooilijn? Denk E-Board®

Transformeren binnen de rooilijn? Denk E-Board®

U wilt de nieuwe gevels van renovatie- en transformatieprojecten mooi laten inpassen in het straatbeeld. Ook heeft u nood aan een compacte oplossing, die snel en eenvoudig te installeren is, maar toch de robuuste kwaliteit heeft van baksteen. Denk dan eens aan de mogelijkheden met E-Board® gevelisolatie.

Denkt u eens aan een gebouw met een volledig bakstenen aanzicht, dat tegelijkertijd hoogwaardig is geïsoleerd. Dan denkt u waarschijnlijk aan het E-Board® gevelsysteem van Vandersanden. Het bestaat uit gepatenteerde EPS-HR200-platen (λ = 0,031) die rechtstreeks op het binnenblad of op de bestaande buitenmuur worden gemonteerd. Hiermee is elke isolatiebehoefte afgedekt omdat u kunt kiezen tussen diktes van 40 tot 304 mm (tweelaags vanaf 204 mm).

De isolatielaag dient als de ondergrond voor keramische steenstrippen. Binnen een gecertificeerde werkwijze worden deze strippen gelijmd op speciale isolatiepanelen. Door ‘gewone’ vlakke steenstrippen te combineren met speciale hoek-steenstrippen voor de dagkanten van de kozijnen, is de isolatielaag onzichtbaar.

VanderSanden

Buikslotermeerplein Amsterdam
Bij een transformatieproject wordt de gevel met E-Board® systeem zowel vernieuwd, als geïsoleerd én verbeterd in de bouwtechnische uitvoering. Omdat het E-Board® systeem onafhankelijk is van de bestaande ondergrond, kan de gevel nieuwe vormen krijgen. Een mooi voorbeeld hiervan is het voormalige warenhuis aan het Buikslotermeerplein in Amsterdam, dat met een nieuwe gevel van E-Board® is omgevormd tot een multifunctioneel retail-pand.

Achter de gevelbeplating bevond zich een ruwe binnenmuur uit beton en metselwerk. De niet meer te gebruiken ramen zijn afgetimmerd, en daarnaast waren er vele oneffenheden op het binnenblad. Met de isolatieplaten zijn de muren eenvoudig uitgevlakt. Dat is een ander voordeel van transformeren met E-Board®.

Wilt u meer weten? Bezoek onze stand 12.041 op Building Holland of bezoek onze website www.e-board.nl. Registreer hier voor gratis toegang.


permalink

Meer artikelen van Vandersanden BV

Overig nieuws


Op de hoogte blijven?

Wilt u in aanloop naar Building Holland op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen
en informatie? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van Building Holland.

Inschrijven nieuwsbrief

Terug naar boven