Hét innovatie event voor de bouw, installatie en vastgoed

11 t/m 13 april 2020

Solid Air Climate Solutions met haar convectoren grootste speler op Nederlandse markt

Solid Air Climate Solutions met haar convectoren grootste speler op Nederlandse markt

Met ruim 68%* is Solid Air Climate Solutions de grootste speler op de Nederlandse markt als het gaat om de productgroep Convectoren. Vanaf 2000 heeft Solid Air een unieke, geheel eigen range aan convectoren ontwikkeld die in Nederland tot de top behoren met betrekking tot kwaliteit, diversiteit en verkochte aantallen. Door een innovatieve R&D afdeling, moderne productiefaciliteiten en eigen testruimte is Solid Air in staat om naast een standaardprogramma mee te denken met de opdrachtgevers en maatwerk te leveren.  Of het nu gaat om afwijkende formaten, verschillende kleurstellingen of 1,2,3 of 4-zijdig uitblazend? Solid Air helpt u graag verder. Dit geldt voor zowel nieuwbouw- als voor renovatieprojecten.

Het komt tegenwoordig steeds vaker voor dat oude, bestaande gebouwen worden gerenoveerd tot moderne gebouwen, waar hoge eisen worden gesteld aan het binnenklimaat. Convectoren geven een behaaglijke en gezonde leef- en werkomgeving, hoge energie efficiency, minimale onderhoudskosten en uitgebreide architectonische mogelijkheden. Kenmerk van ontwerpen met convector systemen is een minimaal ruimtebeslag in het gebouw. Daarom worden convectoren in moderne/ gemoderniseerde gebouwen steeds vaker toegepast voor ventilatie en klimaatbeheersing.

 

Project: Strijp-T

Gebouw TQ is met ruim 40.000 m2 vloeroppervlak het grootste gebouw van het ontwikkelgebied Strijp-T te Eindhoven. De voormalige Philips fabriek wordt gerenoveerd tot kantoorpand dat ruimte biedt voor verschillende innovatieve bedrijven die samen een community vormen.

Solid Air Climate Solutions levert de komende twee jaren, in opdracht van Van Hout Adviseurs en Installateurs, circa 1.000 actieve convectoren type OKNV. De vrijhangende convector OKNV is een actieve hoge capaciteit convector en wordt toegepast in gebouwen waar geen verlaagde plafonds worden toegepast. Door het fraaie vleugelvormige design wordt dit type convectoren vaak toegepast bij projecten waarbij er sprake is van veel zichtwerk.

Gepatenteerd extravent nozzle systeem
Door de uitgebreide range aan convectoren is er voor vele gebouwtypen een goede oplossing beschikbaar. Het gepatenteerde extravent nozzle systeem geeft een convector extra flexibiliteit ten aanzien van te voeren luchthoeveelheden, zonder kans op ongewenst geluid. Dit geeft de ontwerper volledige vrijheid over de inrichting van een verdiepingsvloer en optimale flexibiliteit ten aanzien van de gebruiksfunctie!

Eurovent certificering

Solid Air is deelnemer aan het Eurovent certificeringsprogramma voor convectoren. De producten zijn onder nummer 09.11.431 gecertificeerd. Deelname aan het programma geeft u als klant een grote mate van zekerheid en betrouwbaarheid als het gaat om de convectoren van Solid Air.

 

SA-Select: selectieprogramma voor convectoren

Voor de juiste keuze van convectoren hebben wij voor u een selectieprogramma ontwikkeld, genaamd SA-Select. De selectietool SA-Select maakt het voor u mogelijk om snel, eenvoudig en met de meest up-to-date informatie uw producten te selecteren en om uw specifieke projecten te beheren.


permalink

Overig nieuws


Op de hoogte blijven?

Wilt u in aanloop naar Building Holland op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen
en informatie? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van Building Holland.

Inschrijven nieuwsbrief

Terug naar boven