Hét innovatie event voor de bouw, installatie en vastgoed

9 t/m 11 april 2019

‘Digitalisering moet in de boardroom!’ was de oproep aan Bernard Wientjes en Piet Adema

‘Digitalisering moet in de boardroom!’ was de oproep aan Bernard Wientjes en Piet Adema

Eén van de events op het vlak van digitalisering tijdens Building Holland was een stevige oproep die Claudia Laumans (CLC Company) deed aan Bernard Wientjes, voorzitter Bouwagenda en Piet Adema, voorzitter brancheorganisatie NVB Bouw. Namens 18 koplopende marktpartijen deed zij de oproep om woningbouw-digitalisering te versnellen en het onderwerp op de agenda te zetten in de directiekamers. De oproep werd beargumenteerd in een gepresenteerde White Paper ‘digitalisering in woningbouw’ dat alle aspecten van die digitalisering in kaart brengt, de impact beoordeelt en advies geeft.

De belangrijkste boodschap was: digitalisering moet in de boardroom! De impact van digitalisering gaat op alle aspecten van de bedrijfsvoering zo groot zijn, dat ‘een experiment door een innovatie-afdeling’ te marginaal is. De impact is onder meer dat alle documenten van nu langzaam digitale data zijn aan het worden; tel daar artificial intelligence bij op en data verworden tot (nieuwe) informatie. De impact van digitalisering is ook dat ketenintegratie niet meer iets is dat nastrevenswaardig is, maar iets dat vanzelf ontstaat door gebruik van en samenwerking aan dezelfde data-set. De impact voor de eindklanten wordt pas echt groot als digitalisering integraal wordt doorgevoerd en als de tools intuïtief worden.

De whitepaper is te lezen op: http://nextco-motion.nl/whitepaper.pdf

Lees ook de whitepaper die ABB schreef over de betekenis van connectivity: https://library.e.abb.com/public/59c97ddaff7545c6a13c79b609b90776/ABB_Whitepaper_Connectivity.pdf?x-sign=jdBBW4SdrmUkb6xOnIQqW52vYj1Ubr01IHvUbdI4ZteWO++89KD8XVD5FfibFRVN 


permalink

Overig nieuws


Op de hoogte blijven?

Wilt u in aanloop naar Building Holland op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen
en informatie? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van Building Holland.

Inschrijven nieuwsbrief

Terug naar boven