Hét innovatie event voor de bouw, installatie en vastgoed

11 t/m 13 april 2020

Building Holland partner Cirkelstad krijgt Circulariteit steeds beter op de agenda bij de Nederlandse gemeenten.

Building Holland partner Cirkelstad krijgt Circulariteit steeds beter op de agenda bij de Nederlandse gemeenten.

Building Holland partner Cirkelstad krijgt Circulariteit steeds beter op de agenda bij de Nederlandse gemeenten.

Het gaat goed met de ontwikkeling van Cirkelstad binnen de diverse gemeenten van Nederland. Erik Meiberg van Cirkelstad geeft een toelichting.

Het gaat goed met de verdere ontwikkeling van het aantal Cirkelsteden! Medio 2017 is begonnen met de uitvoering van de strategie om in 3 jaar te komen van 5 tot 30 steden in Nederland. Niet als doel op zichzelf, maar als middel om samen meer kennis toepasbaar te maken, meer projecten uit te voeren en meer impact te realiseren. Naast de Cirkelsteden van het eerste uur (Rotterdam, Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Drechtsteden) zijn we inmiddels in 12 steden actief. In Nijmegen, Arnhem, Zwolle, Amersfoort, Tilburg, Haarlem en Haarlemmermeer wordt hard gewerkt aan cases in circulaire sloop en bouw, veelal vorm gegeven door een actieve CoP (Community of Practice) en gecoördineerd door een spinner die de stad goed kent en die ook de verbinding vormt met de kennis en het netwerk van Cirkelstad Coöperatie.

Cirkelstad draagt daarnaast actief bij aan het creëren van zogenaamde regionale Bouwprogramma’s; het initiatief daartoe ligt bij partijen die sterk zijn verankerd in een regio. Cirkelstad faciliteert deze partijen met haar kennis, netwerk en ervaringen. Het verst gevorderd is het Bouwprogramma dat wordt uitgevoerd in de metropoolregio Amsterdam. De coördinatie hiervan is in handen van onze partner C-Creators. Regionale bouwprogramma’s worden verder ontwikkeld in Zuid-Holland (samen met IQ) en in Gelderland (samen met KIEMT). En ook met Overijssel en Noord-Brabant zijn gesprekken aanstaande. Nationaal werken we aan een CE deal met een groot aantal partijen. Vanuit België en Duitsland zijn verzoeken ontvangen om te kijken of grensoverschrijdende projecten kunnen worden vorm gegeven.

Onze aanwezigheid op Building Holland 2018 heeft zijn vruchten afgeworpen. Met de vele belangstellenden die we daar spraken zullen we samenwerking verkennen. We zien uit naar de gesprekken, o.a. in Groningen, Oss, Gouda, Veenendaal, Ede, Zutphen, Apeldoorn, Breda, Den Bosch, Eindhoven, Heerenveen, Roermond, Deventer etc!

Natuurlijk spreken we graag met je verder over de betekenis die Cirkelstad kan hebben voor jouw stad! Een korte mail naar Erik Meiberg volstaat, erik@cirkelstad.nl. Of bel 06 27 085 530.

Erik Meiberg
Programmaleider Strategie & Groei

Erik is partner bij KplusV. Bij Cirkelstad is hij programmaleider Strategie & Groei en is hij erop gericht om in meer steden, met meer partijen te komen tot meer projectenGeen pilotprojecten om te toetsen of de circulaire economie haalbaar isMaar meer projecten om tot opschaling te komen, tot massa waardoor er ook een nieuwe economie kan ontstaan. Meer informatie over het programma Strategie & Groei is te vinden in het collegeprogramma.


permalink

Overig nieuws


Op de hoogte blijven?

Wilt u in aanloop naar Building Holland op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen
en informatie? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van Building Holland.

Inschrijven nieuwsbrief

Terug naar boven