Hét innovatie event voor de bouw, installatie en vastgoed

11 t/m 13 april 2020

Plug and play met PEHA

Plug and play met PEHA

Plug and play met PEHA

Sneller werken door slimmere oplossingen

Een stijgend tekort aan vakmensen vraagt om een efficiëntere manier van werken. Daarom koos Breman Kampen voor een transformatieproject in Arnhem (edelwonen.nl) voor de slimme
oplossingen van Honeywell-PEHA.

Methode met montageteams
Breman Installatiegroep heeft in totaal 36 vestigingen en 1600 medewerkers in zowel Nederland als Duitsland. Door een groeiend tekort aan goede vakmensen heeft het bedrijf er voor gekozen om projecten anders te benaderen. Bijvoorbeeld door te werken met montageteams op locaties en prefabteams in de werkplaats. Daarnaast maakt Breman Kampen voor prefab werkzaamheden ook gebruik van lokale sociale werkplaatsen om zo maatschappelijk verantwoord te kunnen blijven ondernemen. Zo is er – samen met Schutte Bouw & Ontwikkeling uit Zwolle – een werkwijze ontwikkeld die er voor zorgt dat de investeerder van de panden zijn nieuw te bouwen appartementen in ‘no time’ kan verhuren.

100% stekerbaar
“Om een snelle productie te kunnen blijven garanderen hebben wij de samenwerking gezocht met Honeywell-PEHA,” vertelt projectleider Henk van den Berg van Breman Kampen. “Door gebruik te maken van hun slimme en prefab oplossingen kunnen we momenteel twintig appartementen per week voorzien van een elektrische installatie. Iets wat nooit was gelukt zonder de draadloze en batterijloze Easyclick schakelaars en de stekerbare Socketline-Connect wandcontactdozen. Zo wordt er tot meer dan 85 procent op montagetijd bespaard en worden faalkosten in dit project tot een minimum beperkt.”


“Absoluut waar,” beaamt rayonmanager Lammer Hooiveld van Honeywell- PEHA. “De stekerbare Socketline-Connect wandcontactdozen zijn volledig voorbereid en direct na het plaatsen van de wanden te monteren, hierdoor kan het bouwproces snel en soepel doorgang vinden. Door de meegeleverde stofkappen kan het bouwproces gewoon gecontinueerd worden zonder dat er onderdelen beschadigen of besmeurd worden. De Easyclick schakelaars zijn bovendien batterijloos en dus onderhoudsvrij. De energieopwekking van de zenders is zelfvoorzienend en werkt met piëzotechniek.”

Efficiëntie door eenvoud
“Door gebruik te maken van deze slimme oplossingen kunnen we dus op locatie werken met montageteams,” vult Henk van den Berg aan. “Door de eenvoud van het product kunnen we minder goed opgeleide mensen het werk laten uitvoeren. De goede vakmensen die er nog zijn worden ingezet als werkbegeleiders. Door het prefabben van de elektrotechnische installaties is het voor ons mogelijk deze hoeveelheid appartementen per week te verwerken. En doordat alle producten op maat worden aangeleverd, is er bovendien minder afval.”


permalink

Overig nieuws


Op de hoogte blijven?

Wilt u in aanloop naar Building Holland op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen
en informatie? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van Building Holland.

Inschrijven nieuwsbrief

Terug naar boven