Hét innovatie event voor de bouw, installatie en vastgoed

11 t/m 13 april 2020

iCell wint de Innovation Award 2018 tijdens Bouw Compleet 2018

De Innovation Award is een prijs die ieder jaar uitgereikt wordt aan de exposant die op zijn stand het meest innovatieve en bijzondere product presenteert. De beursbezoeker kon tijdens de innovatieroute alle deelnemende innovaties bekijken en zijn stem uitbrengen op het product dat in zijn ogen het meest innovatief is. Vervolgens werden de innovaties beoordeeld door een vakkundige jury, bestaande uit Gertjan Prins en Jan Willem van de Groep. Samen besloten zij welke innovatie de Innovation Award 2018 in de wacht mocht slepen.

Volgens de vakjury Gertjan Prins en Jan Willem van de Groep en de stemmen van de bezoekers heeft iCell het meest innovatieve product en zijn zij de winnaar van de Innovation Awards 2018! iCell-cellulose isolatie draagt bij aan een gezond woon- en leefklimaat. Het natuurlijke materiaal isoleert erg goed tegen kou, warmte en geluid. In een damp-open constructie wordt het vocht gereguleerd en worden schimmels voorkomen. In Zweden staat een gloednieuwe, volledig geautomatiseerde fabriek waar iCell isolatie wordt gemaakt van gerecyclede kranten. Het stroomverbruik tijdens de productie is slechts 10% van traditionele isolatiematerialen. Er wordt alleen groene stroom gebruikt. Bij de productie wordt er gebruik gemaakt van  zouten om het materiaal brand- en schimmelwerend te maken. iCell cellulose isolatie kan worden verwerkt zonder irritatie aan huid of luchtwegen.

Op tweede plaats is Kreunen Kunststoffen geëindigd. Zij hebben een innovatief product ontwikkeld, genaamd DTS Reflex dorpelvervanging gemaakt van Durodeen. Het is algemeen bekend dat aluminium glas- en aanslagprofielen veel problemen veroorzaken. Doordat huizen steeds beter zijn geïsoleerd, kan er bij de aluminium profielen binnenshuis condens ontstaan. Dat is met deze nieuwe profielen verleden tijd. Bovendien kunnen bestaande kozijnen worden geüpgraded met triple beglazing en draaikiep ramen. Dit nieuwe materiaal Durodeen is een isolator en is overschilderbaar.

Op de derde plaats is Trespa International geëindigd met hun product “Trespa Pura”. Naast bovengenoemde bedrijven deden Bijlard International, Gemack B.V., Hugo Brennenstuhl, Olbecon en Probouwteam mee aan de Innovation Awards.  


permalink

Overig nieuws


Op de hoogte blijven?

Wilt u in aanloop naar Building Holland op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen
en informatie? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van Building Holland.

Inschrijven nieuwsbrief

Terug naar boven