Hét innovatie event voor de bouw, installatie en vastgoed

11 t/m 13 april 2020

New Horizon lanceert nieuwste circulaire innovatie op Dutch Design Week

New Horizon lanceert nieuwste circulaire innovatie op Dutch Design Week

New Horizon Urban Mining lanceert samen met haar partners Icopal en ZND Dakbedekking op 23 oktober tijdens de Dutch Design Week een volgende opvallende innovatie in haar rijtje circulaire bouwmaterialen, te weten: Citumen, de circulaire bitumen dakbaan. Michel Baars, oprichter van New Horizon Urban Mining, Cor den Hartog, sales director van Icopal en Caspar Ulijn, directeur van ZND Dakbedekking lichten deze spectaculaire lancering toe.  Bitumen dakbanen worden gebruikt als dakbedekking voor platte daken en nemen ruim 60% van deze markt in beslag.

De vastgoedwereld staat de komende jaren voor de grote uitdaging om te gaan werken volgens een circulair economisch model. New Horizon Urban Mining is in slechts drie jaar een top 5 sloopbedrijf geworden en vooral een opvallende voortrekker op het gebied van circulair slopen en bouwen. Oprichter Baars ziet de stad als bron en ontmantelt -samen met partners in het ‘Urban Mining Collective’*- materialen en grondstoffen uit bestáánde gebouwen voor hoogwaardig hergebruik in níeuwe bouwprojecten.

Circulaire Ambassade
De lancering van Citumen vindt plaats in de Circulaire Ambassade, onderdeel van de Dutch Design Week. Met de Circulaire Ambassade toont de Dutch Design Week de ontwerpkracht die bijdraagt aan de transitie naar een circulaire wereld. Verdeeld over vijf dagen bevragen ontwerpers, organisaties en bedrijven zichzelf en elkaar hoe deze ambitie leidt tot nieuwe vragen. De Circulaire Ambassade is een samenwerking van ABN AMRO, DEMEEUW, Dutch Design Foundation, CIRCO, New Horizon en Urban Mining Collective.

Over New Horizon
New Horizon Urban Mining ziet de stad als bron en vergaart materialen en grondstoffen uit de bebouwde omgeving voor hoogwaardig hergebruik. Het bedrijf doet dat door gebouwen te ontmantelen met behoud van de waarde in plaats van ze te slopen en het afval dat daarbij vrij komt, weg te gooien. New Horizon sloopt niet, maar oogst en zorgt ervoor dat slopen over een aantal jaren geen geld meer kost, maar oplevert. Ze hebben van urban mining hun vak gemaakt. Bovendien wordt met deze manier van werken het milieu aanzienlijk minder belast door onder meer terugdringing van CO2-uitstoot. Het bedrijf ziet de circulaire economie dan ook als nieuw economisch model. 

Over Urban Mining Collective*
New Horizon werkt voor de levering van hybride materialen samen met gevestigde bedrijven uit de bouwwereld. Met deze partners, onder andere Icopal en ZND Dakbedekking, vormen zij het Urban Mining Collective (UMC). Zij hebben een gezamenlijke missie en werken in hun branche samen aan de innovatie die nodig is om circulair bouwen mogelijk te maken. De materialen die ze vanuit urban mining hergebruiken en op de markt brengen, zijn zichtbaar middels een gezamenlijk beeldmerk. Partners zijn: Tegelgroep Nederland, Rexel, Wavin, Knauf, Tétris, Steenfabriek Douveren, Stiho, Rensa, ABN AMRO, Thinkle, ElektroNed, FFactory (label van De Rutte Groep), NIBE, JLL, ZND en Icopal

Logo New Horizon Urban Mining

New Horizon Urban Mining


permalink

Overig nieuws


Op de hoogte blijven?

Wilt u in aanloop naar Building Holland op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen
en informatie? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van Building Holland.

Inschrijven nieuwsbrief

Terug naar boven