Hét innovatie event voor de bouw, installatie en vastgoed

11 t/m 13 april 2020

Circulair bouwen met prefabbeton wordt concreet met Peikko

Circulair bouwen met prefabbeton wordt concreet met Peikko

De bouwindustrie is verantwoordelijk voor 40% van de globale energieconsumptie en 30% van het bijkomende afval. De betonindustrie maakt hier een groot deel van uit en schaarser wordende grondstoffen maken van de circulaire economie een noodzaak.

Peikko’s whitepaper laat zien dat er oplossingen zijn door middel van remontabele prefab betonverbindingen. Doordat betonnen kolommen, wanden en balken gedemonteerd kunnen worden na de initiële levensduur van het gebouw. Kunnen deze onderdelen als geheel opgenomen worden in het materialenpaspoort. In de toekomst kunnen deze elementen hergebruikt worden na herlocatie van het gebouw of bij nieuwbouw.

Lees hier de whitepaper

Er zijn reeds circulaire projecten voltooid voor een retailpark in Ternat (België) en woningen in Buiksloterham (Amsterdam), die aantonen dat remontabele prefab constructies uitstekend toepasbaar zijn binnen circulair bouwen. Het resultaat voor deze projecten is een algehele verlaging van het grondstoffenverbruik en de C02-uitstoot. De betrokken partijen zijn allen zeer tevreden over het werken met deze demontabele betonverbindingen.

Op de Betondag 15 november 2018 te Rotterdam, zal Peikko een presentatie geven over de mogelijkheden van circulair bouwen met prefab beton.


permalink

Overig nieuws


Op de hoogte blijven?

Wilt u in aanloop naar Building Holland op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen
en informatie? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van Building Holland.

Inschrijven nieuwsbrief

Terug naar boven