Hét innovatie event voor de bouw, installatie en vastgoed

11 t/m 13 april 2020

Tarkett introduceert iD Revolution: de eerste modulaire milieuvriendelijke vloerbedekking met Cradle to Cradle®-Gold certificering

Tarkett introduceert iD Revolution: de eerste modulaire milieuvriendelijke vloerbedekking met Cradle to Cradle®-Gold certificering

Tarkett, marktleider in vloerinnovaties, introduceert de revolutionaire iD Revolution. Deze innovatieve en duurzame vloerbedekking bestaat voor meer dan 80 procent uit gerecyclede, minerale en bio-based materialen en is zelf 100 procent recyclebaar. Hiermee is dit de eerste harde modulaire vloerbedekking op de markt die een Cradle to Cradle®-Gold certificering heeft.

Hergebruikt polymeer
Bij de productie wordt polymeer gebruikt dat eerder is gebruikt bij het voorkomen van het versplinteren van autoruiten. Het polymeer wordt teruggewonnen uit afgedankte voertuigen of veiligheidsglas uit gebouwen, voordat het in het nieuwe product wordt geïntegreerd. De productformule bevat 24 procent gerecycled PVB, 11 procent bioplastic en 49 procent kalk, een mineraal dat in de natuur in overvloed aanwezig is. Ook het productieproces respecteert de aarde: bijna al het water dat tijdens de productie wordt gebruikt, wordt gerecycled. Daarnaast is de helft van de benodigde elektriciteit afkomstig van hernieuwbare bronnen, terwijl de resterende helft wordt gecompenseerd door middel van ‘carbon credits’ via een project dat de biodiversiteit in het Peruaanse Amazoneregenwoud ondersteunt.

Cradle to Cradle®
Ralph Jorissen, VP Benelux van Tarkett: "Met iD Revolution komen we tegemoet aan de behoeften van onze klanten die op zoek zijn naar alternatieven voor PVC, in de categorie modulaire vloeren. Geheel in lijn met onze duurzaamheidsvisie, hebben we onszelf uitgedaagd om de grenzen binnen de markt te verleggen en de eerste milieuvriendelijke modulaire vloer met Cradle to Cradle®-Gold certificering te creëren. Dit laat zien dat wij ernaar streven om producten te ontwikkelen die aangename ruimtes creëren en het natuurlijke kapitaal van de planeet respecteren. Met dit regeneratieve product zetten we samen met onze klanten een stap verder in de richting van ‘closing the loop’.”  

iD Revolution is zelf 100 procent recyclebaar en kan worden hergebruikt aan het einde van de levensduur. Door middel van ReStart®, het terugnameprogramma van Tarkett, kunnen de tegels en planken van iD Revolution worden verzameld en teruggestuurd naar de productielocatie om daar te worden verwerkt tot een nieuw product. Hiermee is iD Revolution de eerste Cradle to Cradle®-Gold gecertificeerde modulaire vloerbedekking.

Kwaliteit
De tegels en planken zijn behandeld met Tarkett's TopClean XP™-oppervlaktebescherming en leveren dezelfde hoge kwaliteit als de andere modulaire vinylvloercollecties van Tarkett. Hierdoor zijn ze gemakkelijk te onderhouden en bieden ze extra weerstand tegen slijtage, krassen en vlekken.


permalink

Overig nieuws


Op de hoogte blijven?

Wilt u in aanloop naar Building Holland op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen
en informatie? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van Building Holland.

Inschrijven nieuwsbrief

Terug naar boven