Hét innovatie event voor de bouw, installatie en vastgoed

11 t/m 13 april 2020

Het Duurzaamheid Event van Nederland CO2 neutraal

Het Duurzaamheid Event van Nederland CO2 neutraal

Duurzaam Event 2018

Onze visie is dat duurzaamheid winstgevend kan zijn voor elk bedrijf. Hoe dit binnen je bedrijf te realiseren is ontdek je tijdens Hét Duurzame Event 2018. Je leert van praktische workshops van o.a. Maurits Groen (over denken in mogelijkheden), EcoChain (over het opstellen van een LCA) en Milan van der Meulen (over geld verdienen met je dak). 

Tevens kun je genieten van keynotes van trendwatcher Ruud Veltenaar over de toekomst van duurzame energie en van Matthijs van Leeuwen over duurzame gedragsverandering. 

Dit event wordt georganiseerd door stichting Nederland CO2 Neutraal. De doelgroep zijn MKB en grote bedrijven die actief aan de slag willen met duurzaamheid. Er is plek voor 300 mensen. 200 plekken zijn reeds gereserveerd. 

Geld verdienen met duurzaamheid

Een winstgevende business case met duurzaamheid? Het kan! Dat bewijst Maurits Groen bijvoorbeeld met Kipster: de meest diervriendelijke kippenboerderij ter wereld. Geen enkel ei is zo goed voor mens, natuur en dier als deze eieren. En nu komt het: ze zijn voordeliger dat biologische eieren!

Dit is voor elke business mogelijk. Juist ook in de bouw! Alleen gaan veel bedrijven de fout in door het geen integrale aanpak te gunnen. Wanneer je schiet met losse flodders is duurzaamheid duur en geeft het weinig energie. Wat is die integrale aanpak dan wel? Onderstaand een toelichting op drie D’s van een integrale duurzaamheidsaanpak.

Data

Meten = weten. Dat is een cliché, en het is waar. Zorg ervoor dat je duidelijk in kaart hebt wat je milieu, CO2 en MVO prestaties zijn. Dit kan bijvoorbeeld in kaart gebracht worden met een CO2-footprint berekening en een MVO jaarverslag. Laat vervolgens op basis van deze nulmeting door experts een plan van aanpak opstellen om de prestaties te verbeteren. Waarbij je de eerste 2 jaren het laaghangend fruit kunt plukken, maar ook acties inzet die op de lange termijn een positief effect gaan hebben. 

Drive

Zonder gedragsverandering geen succes met het implementeren van duurzame maatregelen. Het dagelijks gedrag van de medewerkers is een belangrijke beïnvloeder van de duurzame prestaties van het bedrijf. Organiseer duurzame toolbox meetings. Zorg ervoor dat elk personeelslid weet hoe hij/zij persoonlijk kan bijdragen aan de duurzaamheidsdoelstellingen van het bedrijf. Organiseer bijvoorbeeld een green driver challenge

Doen

Deze stap is het meest logisch en wordt het meest over het hoofd gezien. Uiteindelijk is er actie nodig om tot resultaat te komen. Een kwaliteitsmanager die bovenop alle andere taken de verantwoordelijkheid krijgt voor het uitrollen van duurzame maatregelen gaat niet werken. Er moet een projectmanager worden aangewezen, een aanjager. Iemand die de tijd heeft, de passie heeft en de kennis heeft om dit plan stapje voor stapje binnen het bedrijf uit te rollen. 

Wanneer je bovenstaande drie D’s continu blijft uitvoeren en verbeteren. Is geld verdienen met duurzaamheid binnen handbereik. 

Programma:

12.30 - 13.00  Ontvangst met koffie en thee 

13.00 - 13.15  Opening door Thijs Lindhout en Nick van Moerkerk

13.15 - 15.00  Workshops

15.00 - 17.30  Middagprogramma met sprekers (Matthijs van Leeuwen, Ruud Veltenaar) 

17.30 - avond  Feestelijke netwerkborrel 

Praktisch:

Datum: 13-12-2018

Locatie: De Horst, 1, Driebergen

Tijdstip: 13.00 - 17.30 uur

Kosten: € 97 incl. BTW*

Tickets kunnen besteld worden via de website: http://duurzaamevent2018.nl

Korting via Building Holland meld je aan met BH2018 en maak kans op gratis deelname

Er zijn speciaal voor jullie Building Holland relaties een 100% (!!!) kortingscode aangemaakt. De eerste 10 relaties die een ticket bestellen met de code BH2018 hoeven niets te betalen en zijn er gratis bij! 


permalink

Overig nieuws


Op de hoogte blijven?

Wilt u in aanloop naar Building Holland op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen
en informatie? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van Building Holland.

Inschrijven nieuwsbrief

Terug naar boven