Hét innovatie event voor de bouw, installatie en vastgoed

11 t/m 13 april 2020

Nominatie EZK Energy Award 2018

Nominatie EZK Energy Award 2018

OC Autarkis is met haar PCM klimaatplafond een van de drie genomineerden voor de EZK Energy Award 2018. Deze award wordt beschikbaar gesteld door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) aan organisaties die zich positief van anderen onderscheiden op het gebied van energiebesparing of duurzaam opwekken.

OC Autarkis heeft haar PCM klimaatplafond in Holten ingezonden. Tijdens de renovatie van het bedrijfskantoor is het faseovergangsmateriaal in het plafond verwerkt, waarmee met dezelfde installaties een groter comfort in koeling is gerealiseerd. Door het toepassen van PCM (Phase Change Materials oftewel faseovergangsmateriaal) wordt het benodigde vermogen om te verwarmen of te koelen verkleint met 50%. Er is minder energieverbruik door het toepassen van deze duurzame, circulaire oplossing, er is geen onderhoud benodigd en het comfort is flink verhoogd. Bekijk de nominatievideo!

Warmte opslag is eenvoudig in elk gebouw toepasbaar en leidt direct tot 50% besparing op vermogen voor koelen en verwarmen. Ook zijn er minder en minder grote technische installaties benodigd door het toepassen van PCM. Hiermee is deze oplossing een serieuze kanshebber voor de award.

De winnaar wordt 31 januari 2019 bekend gemaakt tijdens het EZK Evenement in Barneveld. Kijk hier voor meer informatie.


permalink

Overig nieuws


Op de hoogte blijven?

Wilt u in aanloop naar Building Holland op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen
en informatie? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van Building Holland.

Inschrijven nieuwsbrief

Terug naar boven