Hét innovatie event voor de bouw, installatie en vastgoed

11 t/m 13 april 2020

Uitreiking EZK Energy Award 2018 

Uitreiking EZK Energy Award 2018 

Op donderdag 31 januari wordt de EZK Energy Award 2018 uitgereikt door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK), de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Één van de drie kanshebbers is OC Autarkis is met haar circulaire PCM klimaatplafond. 

De prijs van € 25.000 is voor het bedrijf of de instelling die zich onderscheiden heeft op het gebied van energiebesparing en duurzame opwekking van energie. De inzending van OC Autarkis betreft het PCM klimaatplafond. Faseovergangsmateriaal wordt in het systeemplafond verwerkt, waarmee met dezelfde installaties een groter comfort in koeling wordt gerealiseerd. Door het toepassen van PCM (Phase Change Materials oftewel faseovergangsmateriaal) wordt het benodigde vermogen om te verwarmen of te koelen verkleint met 50%.

Er is minder energieverbruik door het toepassen van deze duurzame, circulaire oplossing, er is geen onderhoud benodigd en het comfort wordt flink verhoogd. Deze vorm van energie opslag is in elk gebouw toepasbaar. Bekijk de nominatievideo hier: https://www.rvo.nl/actueel/videos/orange-climate-autarkis-energiebesparing-van-30-dankzij-slim-klimaatplafond 

Bezoek www.oc-autarkis.nl voor meer informatie over PCM en haar oplossingen.


permalink

Overig nieuws


Op de hoogte blijven?

Wilt u in aanloop naar Building Holland op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen
en informatie? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van Building Holland.

Inschrijven nieuwsbrief

Terug naar boven