Hét innovatie event voor de bouw, installatie en vastgoed

11 t/m 13 april 2020

Gooee op Building Holland - Het begin van een ontdekkingsreis

Gooee op Building Holland - Het begin van een ontdekkingsreis

Samenwerken hoeft niet moeilijk te zijn. Dat wekt de IoT-arena van Gooee op Building Holland op. Tijdens dit driedaagse event neemt Gooee je mee op ontdekkingsreis langs een aantal Proptech innovaties. Het hart van de arena is mede ingericht voor de samenwerkende partijen. Met een breed programma op het podium van de IoT-arena, wil Gooee de bezoekers een blik in de toekomst van smart buildings bieden. Als voorproefje op het event lichten we de drie Gooee’s software oplossingen toe: BuildView, SpaceView en LightView.

BuildView

In BuildView abstraheert Gooee alle informatie van alle verbonden apparaten. Door het hele gebouw te digitaliseren maken we transparant wat er in een gebouw gebeurt. Zoals hoe efficiënt een gebouw draait, hoe het is ingeregeld, de onderhoudsstatus van ieder apparaat en het laat per seconde alle data-points per gebouw zien. Door het liberaliseren van gebouwendata en het transparant te maken voor de gebruikers en eigenaars maken we een einde aan een tijdperk: tientallen jaren van niet transparante en gesloten van systemen.

Gooee leest niet alleen systemen per seconde uit, maar bedient ook alle verbonden apparaten zonder gebruik te hoeven maken van een licentie van een GBS leverancier. In combinatie met SpaceView maken we het mogelijk om een gebouw dynamisch te optimaliseren aan de hand van gemeten data per apparaat in combinatie met real-time gebruikersgedrag.

SpaceView

SpaceView visualiseert de beweging van alle aanwezigen via een verzameling van multifunctionele sensoren. Dit geeft inzicht in hoe het gebruik van ruimtes kan worden geoptimaliseerd. Op basis hiervan kan een gebruiker van een gebouw zowel de juiste toepassing als de optimale grootte van een ruimte bepalen.

Daarnaast is SpaceView het platform om dynamische controle te krijgen over het gebouw. Denk aan het inregelen van de temperatuur in een ruimte gebaseerd op bijvoorbeeld de aanwezigheid van het aantal personen, het tellen van de aanwezigen in een ruimte en het overschrijden van een ‘virtuele lijn’ om bewegingen in verschillende gebieden in een gebouw te analyseren.

LightView

De infrastructuur van LightView is een mesh IoT netwerk en de ‘sensoring backbone’ voor Smart Buildings. Gooee biedt het eerste volledig cloud gestuurde platform dat verlichtingsleveranciers verbindt met het IoT. “Wij zien dat de toekomst van verlichting nauw verbonden is met het IoT. Het draadloze IoT-verlichtingsecosysteem omvat detectie-, controle- en  communicatielagen die we kunnen integreren met ons ‘enterprise scale’ cloud platform om de klant specifieke commerciële, winkels-,  hospitality- en industriële IoT-applicaties te leveren.”

In Nederland werkt Gooee samen met een aantal actieve verlichtingsmerken waaronder platinum partners Interlight / Ingy, Aurora en Sylvania. Verder werkt Gooee samen met Building Bright, een projectpartner. Daarnaast is ze compatibel met Osram en Philips waar het gaat om de compatibiliteit met drivers, de elektronica die de lampen aanstuurt.

“In wezen kunnen we elk product, ongeacht lichtfabrikant, aansluiten op ons platform en het veranderen in een draadloos adresseerbare Gooee node. Zo worden systemen met kabels zoals bijvoorbeeld Dali of KNX overbodig. Dit bespaart miljoenen aan kabelinfrastructuur in gebouwen, maar ook aan onderhoud en installatie. Alles kan vanaf een afstand worden ingeregeld, gewijzigd en bestuurd.” aldus Jan Kemeling. 

Veel meer over de drie softwareproducten tijdens Building Holland van 9 t/m 11 april 2019 in RAI

Amsterdam.

Gooee bevestigt de volgende partners op Building Holland: CBRE, HumbleBuildings, Aurora, Feilo Sylvania, Tridium, Ingy, Building Bright, Xovis, Office App en Croonwolter&dros, Dell/Intel en draaijer+partners.

Building Holland is hét innovatie event voor de bouw, installatie en vastgoedsector van 9 t/m 11 april in RAI Amsterdam. Hier worden drie dagen lang actuele thema’s zoals digitalisering in de bouw, energietransitie en circulariteit belicht. Ook zijn er drie innovatieboulevards waar alle nieuwe ontwikkelingen en trends worden getoond. Klik hier voor gratis toegang. 


permalink

Overig nieuws


Op de hoogte blijven?

Wilt u in aanloop naar Building Holland op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen
en informatie? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van Building Holland.

Inschrijven nieuwsbrief

Terug naar boven