Hét innovatie event voor de bouw, installatie en vastgoed

11 t/m 13 april 2020

NOVENCO Building & Industry scoort bij Facebook met energiebesparende ventilatie

NOVENCO Building & Industry scoort bij Facebook met energiebesparende ventilatie

Na een succesvol pilot project met vrije koeloplossingen voor Facebook in Luleå Zweden, heeft NOVENCO nu ook twee grote opdrachten ontvangen van Facebook in de Verenigde Staten. Daarbij zal NOVENCO een groot aantal innovatieve ZerAx® ventilatoren en fan arrays leveren voor de vrije koeling van een tweetal mission critical datacenters van Facebook in de Verenigde Staten. Alle apparatuur wordt nog in 2019 geleverd.

"We zijn er trots op dat we onze grootste order in de geschiedenis van NOVENCO hebben gewonnen voor de levering van op maat gemaakte koeloplossingen voor onze klanten. Sinds onze eerste leveringen aan het Facebook datacenter in Luleå, Zweden, hebben we veel geïnvesteerd in het verder verfijnen van het ontwerp en het implementeren van nieuwe geavanceerde technologieën. Daarmee bereiken we nu de hoogste niveaus van efficiëntie en de laagste totale exploitatiekosten gedurende de verwachte levensduur van het datacenter. NOVENCO's gepatenteerde technologie en hoge focus op de datacenter markt, heeft al veel aandacht gekregen van verschillende grote spelers in de Hyperscale datacenter wereld.", zegt Lars Knaack, CEO van NOVENCO Building & Industry.

 

Facebook-datacenters staan bekend om hun zeer lage PUE-waarden en behoren tot de meest geavanceerde en energie-efficiënte datacenters ter wereld. In vergelijk met direct aangedreven EC vrijloopventilatoren is het mogelijk om 15-25% energie op de ventilatie te besparen door gebruik te maken van uiterst efficiënte NOVENCO ZerAx® ventilatoren, in combinatie met hoogwaardige PM motoren en frequentieregelaars.

 

Meer informatie: novenco-building.com/nl


permalink

Overig nieuws


Op de hoogte blijven?

Wilt u in aanloop naar Building Holland op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen
en informatie? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van Building Holland.

Inschrijven nieuwsbrief

Terug naar boven