Hét innovatie event voor de bouw, installatie en vastgoed

11 t/m 13 april 2020

Xovis op de Gooee IoT-arena op Building Holland

Xovis op de Gooee IoT-arena op Building Holland

Xovis staat op het punt om opnieuw de Gooee IoT-arena te betreden. Vorig jaar stonden Xovis en Gooee samen op de UK Construction Week in Birmingham. Op Building Holland demonstreert Xovis live hun unieke 3D ‘people counting sensors’. Deze hoogwaardige AI-gebaseerde Xovis sensoren optimaliseren de doorstroom van mensen. Voor dit driedaagse event installeert Xovis zijn innovatieve sensoren aan het plafond om people flow te meten op de stand. De bezoekers maken zo deel uit van een live demonstratie die op de schermen van Gooee te zien zijn.

Xovis is ‘way more than people counting’

Bijna 70 internationale luchthavens en talrijke systeembeheerders in verschillende industrieën rekenen op de Xovis 3D sensoren. In combinatie met speciale softwaremodules zijn de Xovis 3D-sensoren een wereldwijde standaard geworden in het tellen van aantallen mensen, people flow management en in-store analyses. De nieuwe AI-gebaseerde generatie Xovis sensoren tillen in-store analyses naar een hoger level en stelt detailhandelaren in staat om veel meer te doen dan alleen mensen tellen.

Xovis en Gooee

Anne Wyder, salesverantwoordelijke van Xovis, raakte tijdens haar tweede werkdag in gesprek met Aurora Lighting. Dat wekte direct haar interesse. “Aurora en Xovis leek mij een voor de hand liggende match omdat beide bedrijven overwegende plafondinstallaties aanbieden. Mijn eerste gedachte was dat onze sensoren de Aurora verlichting perfect zouden aanvullen.”

Niet veel later kwam ik tijdens de Retail Business Technology beurs in Londen in contact met Sam Hall, Gooee’s software-architect en binnen Gooee onder andere verantwoordelijk voor de integratie van soft- en hardware van derden. Toen Gooee de softwareontwikkelaar van Aurora bleek te zijn, kwamen we al snel terecht in een diepgaande discussie. Dat was het moment waarop we elkaar echt vonden.” Inmiddels is Xovis twee jaar partner van Gooee.

Anne Wyder werkt op een relatief nieuwe afdeling van Xovis, waar zij verantwoordelijk is voor de Noordelijke regio. “Samen met drie collega’s beheren en onderhouden wij wereldwijd het contact. Wij willen onze activiteiten uitbreiden en zoeken naar nieuwe mogelijkheden om onze technologie ook buiten de detailhandel in de markt te introduceren. Tijdens Building Holland richten we ons in de eerste plaats op de bouwsector, maar we kijken ook verder naar openbaar vervoer en openbare gelegenheden. Eigenlijk is elk gebied waar veel mensen zich begeven voor ons interessant.”  

Building Holland

“Ik kijk erg uit naar Building Holland. Hoewel Xovis in Nederland al geruime tijd actief is - we hebben onder andere installaties hangen in winkelcentra en winkels - zijn wij nog niet goed zichtbaar in de bouwsector. Ik vind Nederland vooral interessant omdat het veel smalle en drukke gebieden heeft. Betrouwbare gegevens zijn van cruciaal belang om dergelijke gebieden zo effectief mogelijk te beheren, zonder dat bezoekers zich ongemakkelijk voelen.”

“Momenteel maakt de bouwsector een transformatie door. Iedereen is zijn zoektocht gestart naar nieuwe technologie, met IoT als focuspunt. Ik ben erg blij dat wij de mogelijkheid krijgen om onze technologie in de bouwsector te introduceren. Het is een geweldige kans voor ons. Ook ben ik enthousiast om mijn netwerk uit te breiden en mijn handen ineen te slaan bij het in kaart brengen van de behoeftes en kansen binnen deze sector.”

 

Een gebouw profiteert van de technologie

Dat IoT en AI-gebaseerde technologieën niet meer weg te denken zijn, is inmiddels wel duidelijk. Anne Wyder staat open voor nieuwe mogelijkheden om de industrie tegemoet te komen. “Met de mogelijkheden die people flow management en IoT vandaag de dag bieden, hebben we de kans om gebouwen op een ideale wijze te beheren en te gebruiken, wat resulteert in aanzienlijk energie- en geldbesparing. Daarnaast biedt IoT ook de mogelijkheid om de veiligheid en optimale bezetting van een gebouw te verbeteren. Ik denk dat we over een paar jaar met zijn allen het punt bereiken waar iedereen zich fysiek goed voelt en we optimaal gebruikmaken van de faciliteiten van een gebouw.”

Anne Wyder kijkt er naar uit om de samenwerking met Gooee voort te zetten. “Voor optimaal beheer van je gebouw richten we, in de ideale situatie, de architectuur zodanig in dat we gelijk gebruik kunnen maken van het intelligente platform. Uiteindelijk zou dit de standaard  technologie moeten worden, om zo onze middelen beter en maximaal te benutten.” 

Bezoek voor meer informatie over Xovis de IoT-arena van Gooee. Anne Wyder is daar op dinsdag en woensdagochtend aanwezig.


permalink

Overig nieuws


Op de hoogte blijven?

Wilt u in aanloop naar Building Holland op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen
en informatie? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van Building Holland.

Inschrijven nieuwsbrief

Terug naar boven