Hét innovatie event voor de bouw, installatie en vastgoed

11 t/m 13 april 2020

Sylvania Lighting: een moderne ‘state of the art’ verlichtingsfabrikant

Sylvania Lighting: een moderne ‘state of the art’ verlichtingsfabrikant

Met een rijke historie van meer dan 100 jaar is Sylvania Lighting een van ‘s werelds oudste verlichtingsfabrikanten. En nog steeds behoort Sylvania Lighting tot de belangrijkste experts in productie en distributie van verlichtingsarmaturen en lichtbronnen. Dat is te zien op de Gooee IoT-arena op Building Holland. Momenteel maakt Sylvania Lighting een grensverleggende transitie door. Van een volledig verticaal geïntegreerd productiebedrijf naar een moderne ‘state of the art’ verlichtingsfabrikant. Meer dan 60% van het assortiment wordt momenteel gesourced in China, deels gedesignd door eigen engineers. Door de nieuwste technologie en innovaties te omarmen, creëert Sylvania Lighting nieuwe energiebesparende oplossingen.

Effectieve partnerships

Frits Cornelisse, General Manager Nederland, ziet smart lighting al jaren als de hoogste prioriteit bij Sylvania Lighting. “De afgelopen vier jaar hebben we veel overlegd met bedrijven die smart lighting, sensoren, control units en de bijbehorende software ontwikkelen. Wij zijn zelf geen ontwikkelaars van electronica, maar we kijken constant wat er gaande is in de markt en sluiten partnerships af met bedrijven die zich bezighouden met deze technologie.”

Zo’n drie jaar geleden kwam Sylvania Lighting in contact met Gooee. “Als verlichtingsfabrikant vonden wij de introductie van het Gooee platform veelbelovend. Wij onderkennen de potentie van zo’n universeel platform. Als elk verlichtingspunt in een gebouw een Gooee sensor bevat, komen er door de fijnmazige aanwezigheid van verlichting – in elke ruimte bevinden zich meerdere verlichtingspunten – grote hoeveelheden data vrij. Dat voegt voor de gebruiker én de gebouweigenaar ontzettend veel waarde toe, wat uiteindelijk belangrijker is dan de primaire functie van de verlichtingsarmatuur.” Inmiddels is de samenwerking tussen beide partijen beklonken in een partnership.

Smart lighting 2.0

Na een kleine adempauze, maakt Gooee volgens Frits Cornelisse nu een enorme sprong. “Het afgelopen jaar heeft Gooee veel vernieuwing laten zien. Vergeleken met andere smart technology bedrijven heeft Gooee op dit moment het meest vooruitstrevende en universele smart lighting en smart building platform gecreëerd. Het is universeel en het integreert met elk gebouwbeheersysteem. Dat maakt het voor alle gebouweigenaren aantrekkelijk. Ik zie het als smart lighting 2.0.”

“Mede door samenwerkingspartner François van Burk van Building Bright, ook medestandhouder op de IoT arena, heeft de samenwerking met Gooee een nieuw leven gekregen. Sylvania Lighting start dit jaar de eerste projecten met de Gooee Lightware.”

Building Holland

Frits Cornelisse verwacht dat het concept op Building Holland zeker gaat slagen. In de voorgaande jaren stond Sylvania Lighting met een kleinere stand op de beurs. “Intern hadden we besloten om dit jaar niet deel te nemen aan Building Holland. De ervaring leert dat je veel moeite moet doen om interessante bezoekers in je stand te krijgen. Maar toen kwam Gooee om de hoek kijken. Het is de combinatie die de bezoeker nieuwsgierig zal maken: de rijke omvang van het Gooee platform, de verschillende partijen op één stand en alle tamtam eromheen. Ik denk dat vastgoedeigenaren, facility managers en andere beslissers hierdoor zeker worden getriggerd.”

“We laten straks in april hele leuke dingen zien. Zo tonen we onze meest geavanceerde armaturen, voorzien van Gooee sensoren en controle units. Een mooie combinatie die het voor de bezoeker net iets interessanter maakt en die ook al direct zichtbaar is in het Gooee platform. Ik verwacht er heel veel van!”

Bezoek voor meer informatie over Sylvania Lighting de IoT-arena van Gooee in hal 12 stand 21.


permalink

Overig nieuws


Op de hoogte blijven?

Wilt u in aanloop naar Building Holland op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen
en informatie? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van Building Holland.

Inschrijven nieuwsbrief

Terug naar boven