Hét innovatie event voor de bouw, installatie en vastgoed

11 t/m 13 april 2020

Gebruik van regenwater in en rondom gebouwen

Gebruik van regenwater in en rondom gebouwen

Klimaatverandering dwingt ons anders om te gaan met regenwater. We krijgen steeds vaker overlast van regenwater door hevige buien, maar juist ook steeds vaker last van verdroging. Dat maakt het noodzakelijk om regenwater op te slaan, te gebruiken of te infiltreren in de bodem. Gemeenten stellen dat ook verplicht bij de vergunningverlening.

Mijn Waterfabriek laat op de Building Holland zien hoe je regenwater nuttig kunt toepassen in de bebouwde omgeving én toont een primeur: drinkwater maken uit regenwater.

Eenvoudig

Het gebruiken van regenwater is eigenlijk heel eenvoudig. Met een regenwatertank en een pompsysteem kun je de toiletten met regenwater spoelen, de was ermee draaien en de planten water geven. En dat kan overal: bij woningen, appartementen, scholen, bedrijven, distributiecentra, boerderijen etc.

Duurzaam bouwen met regenwater

De voordelen van regenwatergebruik zijn groot; regenwater is immers zacht, schoon en gratis. Naast een bijdrage aan het klimaat levert regenwatergebruik een financieel voordeel op, meer gebruiksgemak, is het beter voor plant en dier en verhoogt het de waarde van gebouwen.

Het gebruik van regenwater past naadloos bij duurzaam bouwen. Het draagt bovendien bij aan certificeringen als BREEAM, GPR en LEED.

Waterneutraal en off grid bouwen met regenwater

Maar er is veel meer mogelijk. Regenwater kan microbiologisch gezuiverd worden en dan is het ook geschikt voor de badkamer en zelfs voor de keuken. Daardoor is het mogelijk volledig waterneutraal of zelfs off grid te bouwen. Als primeur voor de Nederlandse markt introduceert Mijn Waterfabriek op de Building Holland de Drop2Drink unit. Daarmee wordt er in één stap drinkbaar water uit regenwater gemaakt.

Circulair water

Mijn Waterfabriek levert systemen om water volledig circulair te maken in de bebouwde omgeving als alternatief voor het lineaire watersystemen van de nutsbedrijven, waarmee onze waterbronnen worden uitgeput. Naast systemen voor regenwater levert Mijn Waterfabriek sanitair waarmee water bespaard kan worden, en systemen waarmee afvalwater hergebruikt kan worden. En daarmee is de (water)cirkel rond.


permalink

Overig nieuws


Op de hoogte blijven?

Wilt u in aanloop naar Building Holland op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen
en informatie? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van Building Holland.

Inschrijven nieuwsbrief

Terug naar boven