Hét innovatie event voor de bouw, installatie en vastgoed

11 t/m 13 april 2020

Rabobank Innovation Challenge 2019 gaat naar GOOEE

Rabobank Innovation Challenge 2019 gaat naar GOOEE

AMSTERDAM – De overall prijs voor de Rabobank Innovation Challenge 2019 gaat dit jaar naar GOOEE voor het IoT Building Intelligence Platform. In totaal ontving de jury 69 inzendingen, evenredig verdeeld over de drie categorieën, Circulariteit, Digitalisering en Energietransitie. De winnaars werden gepresenteerd op Building Holland, het innovatie event voor de bouw-, installatie- en vastgoedsector van 9 tot en met 11 april in RAI Amsterdam.

In de afzonderlijke categorieën Circulariteit, Digitalisering en Energietransitie gingen de prijzen achtereenvolgens naar Hydroloop Systems voor het innovatief, gecertificeerd en smart in-huis waterrecycling systeem, GOOEE, voor het IoT Building Intelligence Platform en Factory Zero voor de Integrated Climate & Energy Module.

Bij de beoordeling is gekeken naar onder andere de mogelijkheid om op te schalen, impact op de markt en klantwaarde. Jurylid Marjet Rutten was vooral enthousiast omdat het hier een open platform betreft. Wouter Truffino, eveneens jurylid was onder de indruk van de aanpak die GOOEE kiest: “Het is een mooi voorbeeld hoe je het groots aanpakt. Met de markt praten en zo iedereen meekrijgen.”

De meeste aandacht ging uiteraard uit naar de overall-winnaar GOOEE. Andrew Johnson, CEO en founder van het bedrijf is trots dat de prestigieuze prijs wordt toegekend aan ‘zijn’ innovatie. “We ontwikkelden het platform vijf jaar geleden. Sindsdien heeft het een enorme vlucht genomen. We hebben voor de Europese introductie bewust gekozen voor Nederland, omdat dit land vooruitstrevend is en open staat voor nieuwe techniek. We zijn enorm blij met deze prijs.”

Rabobank en Building Holland zetten zich samen in om de innovatie in de bouw-, installatie- en vastgoedsector een extra stimulans te geven. Met de Rabobank Innovation Challenge wordt de verbinding gelegd tussen innovators, koplopers en snelle volgers. De inschrijvers leveren doorgaans een grote bijdrage aan de maatschappelijke vraagstukken die spelen. De jury van de Rabobank Innovation Challenge stond onder leiding van Doekle Terpstra, voorzitter van Techniek Nederland (voorheen UNETO-VNI): “Techniek is dé enabler voor het oplossen van de grote maatschappelijke vraagstukken van deze tijd, zoals het terugdringen van de CO2-uitstoot, slimme mobiliteit en smart buildings. Er is zóveel mogelijk, de Rabobank Innovation Challenge maakt dat zichtbaar. Wij zijn als jury onder de indruk van de kwaliteit van de inzendingen.”


Afzonderlijke winnaars per categorie:

 

Overall winnaar en Categorie Digitalisering

Gooee: IoT Building Intelligence Platform

Dit open platform brengt gebouwcontrole, communicatie, monitoring en data-analyse bij elkaar. De applicatie verbetert de gebouwprestaties, waar de eigenaar of de facilitair manager van een gebouw gebruik van kan maken. Dit platform biedt economisch voordeel, maar ook voordeel bij het beheer van het gebouw.

Categorie Circulariteit
Hyraloop Systems b.v.: Hydraloop, smart in-huis waterrecycling
Hydraloop is een kant-en-klaar, fit & forget grijswater recyclingsysteem. Hydraloop recyclet bad-, douche- en wasmachinewater. Het gerecyclede water is goed voor toilet, wasmachine, tuin en zwembad. Met Hydraloop is het mogelijk om 45 procent leidingwater te besparen en tevens de riooluitstoot met 45 procent terug te dringen.

Categorie Energietransitie
Factory Zero: iCEM (Integrated Climate & Energy Module)
Alle installatieonderdelen zijn compact geïntegreerd in een kast van nog geen vierkante meter en past dus in iedere laagbouwwoning. De module maakt het voor bouwers eenvoudig om gasloze woningen te bouwen. Het hele systeem komt getest uit de fabriek, wordt door het dak gehesen en hoeft alleen nog in de woning aangesloten te worden.


permalink

Overig nieuws


Op de hoogte blijven?

Wilt u in aanloop naar Building Holland op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen
en informatie? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van Building Holland.

Inschrijven nieuwsbrief

Terug naar boven