Hét innovatie event voor de bouw, installatie en vastgoed

11 t/m 13 april 2020

We inspireren je graag met de Reduses CirculAIR, restwarmte als motor voor duurzame warmteopwekking.

We inspireren je graag met de Reduses CirculAIR, restwarmte als motor voor duurzame warmteopwekking.

De Circulair is een Hoge Temperatuur warmtepomp. Ideaal voor centrale verwarming en warm tapwater in de gestapelde woningbouw, zorg en utiliteit. De Circulair draait op conventionele CV-temperaturen: 80 graden aanvoer en 60 graden retour.

Een kleine stap voor u, een grote stap voor de verduurzaming van uw gebouw. Vervang de centrale CV ketel door een hoge temperatuur warmtepomp en maak twee labelstappen. Gebruik de warmte uit de ventilatielucht en laat het leidingwerk en de radiatoren ongemoeid, evenals de bewoners.

De vraag is niet of u bespaart, maar hoeveel. Circulair is een innovatieve transitietechniek waarbij restwarmte uit de ventilatielucht hergebruikt wordt voor de warmtevraag. Het principe is heel eenvoudig: de luchtafvoerkanalen worden aangesloten op de Circulair-unit op het dak. De Hoge Temperatuur warmtepomp gebruikt deze warmte als bron om het collectieve CV water en warm tapwater te verwarmen. Reduses Circulair is zeer geschikt voor duurzame warmteopwekking in bestaande appartementencomplexen, zorginstellingen en kleine utiliteitsgebouwen. Het betekent zonder grote ingrepen veel energie besparen.

Plug & play
Een van de grootste kansen die Reduses Circulair biedt, is de toepassing voor bestaande bouw. De infrastructuur van de bestaande cv-installatie blijft namelijk behouden, waardoor grote ingrepen niet nodig zijn en er geen overlast is voor bewoners/werknemers. Ook voor installateurs en aannemers is de Circulair goed nieuws, want door zijn slimme ontwerp biedt Circulair het gemak van plug & play.

In het kort:
• Renovatie appartementengebouw met centrale warmteopwekking
• Conventionele CV temperaturen van 80-60
• CV en warm tapwater
• Restwarmtebenutting van ventilatielucht
• Vanaf circa 80 appartementen (~6000m3/h ventilatielucht)
• Gemiddeld twee labelstappen
• Gemiddelde investering € 250.000 (= dakcentrale en installatiewerk)
• Kosten voor twee labelstappen per appartement: € 3000

Klik hier voor nog meer informatie


permalink

Overig nieuws


Op de hoogte blijven?

Wilt u in aanloop naar Building Holland op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen
en informatie? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van Building Holland.

Inschrijven nieuwsbrief

Terug naar boven