Hét innovatie event voor de bouw, installatie en vastgoed

11 t/m 13 april 2020

Eerste producten Tarkett zichtbaar op INSIDE/INSIDE

Eerste producten Tarkett zichtbaar op INSIDE/INSIDE

Tarkett plaatst zijn eerste producten op het platform INSIDE/INSIDE. INSIDE/INSIDE is een centraal online platform waar objectief inzichtelijk wordt hoe duurzaam, circulair en gezond een interieur is.

Gebruikers van het platform, zoals interieurarchitecten, facilitair medewerkers, ontwikkelaars en consumenten, selecteren in de tool relevante interieurproducten en materialen. Vervolgens verkrijgen zij hierover detailinformatie en kunnen gebruikers betrouwbare data over de milieu- en gezondheidsimpact inzien en vergelijken.

Ecologische voetafdruk
Op het platform wordt op een praktische en objectieve manier getoond wat de prijs van een duurzaam interieur is. Door middel van een selectie van afwerkingsmaterialen, meubilair en andere aspecten in het interieur wordt er een berekening gemaakt. Wanneer de aantallen en m2 zijn ingevoerd wordt de totale ecologische voetafdruk berekend. Deze prijs geeft de kosten aan die noodzakelijk zijn om de milieu-impact te compenseren. Dus hoe lager het bedrag, hoe duurzamer de producten, wat bijdraagt aan onze duurzaamheidsidealen voor een betere wereld.

Circulariteit
Het platform kijkt ook naar de circulariteit van de producten, iets dat geheel in lijn ligt met de duurzaamheidsvisie van Tarkett. Het doel van Tarkett is om producten te ontwerpen die in de toekomst zijn te recyclen of te hergebruiken.

“Circulariteit is één van de hoofdpijlers van het duurzaamheidsbeleid van Tarkett. Dat bewijzen we door de Cradle to Cradle®-filosofie op al onze producten toe te passen. Dat dit duidelijk en tastbaar terugkomt op een objectief platform als INSIDE/INSIDE, is een positieve ontwikkeling en bewijs dat circulariteit van steeds groter belang is. Zelfs in de afwerking van gebouwen”, vertelt Ralph Jorissen, VP Benelux van Tarkett.

Het platform laat zien dat de producten van Tarkett de laagste impact op het milieu hebben vergeleken met andere producten. Iets dat direct aan de circulaire ambities van Tarkett is te herleiden.

“De eerste stappen zijn gezet. We gaan de komende maanden steeds meer producten toevoegen aan het platform, met als doel uiteindelijk al onze producten in het platform te krijgen. Op deze manier is ook objectief te zien hoe wij scoren met onze producten en kunnen interieurarchitecten dit meenemen in hun materialisatie”, aldus Dirk van Gestel, Marketing Manager Tarkett Nederland.

De producten van Tarkett op INSIDE/INSIDE kunt u hier bekijken.


permalink

Overig nieuws


Op de hoogte blijven?

Wilt u in aanloop naar Building Holland op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen
en informatie? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van Building Holland.

Inschrijven nieuwsbrief

Terug naar boven