Hét innovatie event voor de bouw, installatie en vastgoed

11 t/m 13 april 2020

Leverancier betonelementen Bio Bound in top 100 van meest innovatieve bedrijven van Nederland

Leverancier betonelementen Bio Bound in top 100 van meest innovatieve bedrijven van Nederland

Het is het Haarlemmermeerse bedrijf Bio Bound gelukt een plaats te veroveren in de innovatie top 100 van de Kamer van Koophandel, de lijst met de 100 meest innovatieve bedrijven van Nederland.

Elk jaar presenteert de Kamer van Koophandel (kvk) de 100 meest innovatieve MKB-bedrijven van Nederland. Tijdens een inspirerend evenement in De Utrechtse Stadsvrijheid maakte de KvK de nieuwe top 100 bekend. Dit jaar is ook het Haarlemmermeerse bedrijf Bio Bound opgenomen in deze prestigieuze lijst.

Betonproducten met gras
Bio Bound maakt circulaire, biobased betonproducten voor de inrichting van de openbare ruimte zoals stenen, banden, tegels, straatmeubilair, parkbanden en trappen, maar ook grote verhardingsplaten voor wandel- en fietspaden en rotondes.

Door de circulaire, biobased samenstelling is de footprint van Bio Bound producten veel lager dan die van traditionele betonproducten. Dit komt door de combinatie van een uitgekiend betonrecept en hergebruik van reststoffen zoals betonpuingranulaat en olifantsgras (miscanthus). Miscanthus is een grassoort o.a. die wordt geteeld in de directe omgeving van Schiphol en is bedoeld om ganzen op een diervriendelijke manier te weren van de start- en landingsbanen. Deze plant neemt tijdens de groei veel CO2 op uit de lucht en verwerkt deze in combinatie met water naar stengel en blad. Na elk vogeltrekseizoen droogt de plant, met uitzondering van de wortels, uit. Dit wordt gemaaid, waarna er een enorme berg grasafval (lees vastgelegde CO2) overblijft. Door deze biobased restmateriaal als vulstof in het beton te verwerken, wordt deze opgenomen CO2 voor lange tijd in het beton opgesloten.

Duurzame projecten
Momenteel werkt Bio Bound aan de realisatie van een biobased proeftuin op de Noord-Hollandse provinciale weg N231b in Aalsmeer. Binnenkort wordt er begonnen aan de inrichting van het Schiphol Trade Park in de gemeente Haarlemmermeer, het meest duurzame bedrijventerrein van Europa. Steeds meer gemeenten starten met de aanschaf van circulaire, biobased bestratingsmaterialen. Daarnaast wordt er veel samengewerkt met landschapsarchitecten voor inrichting van de openbare ruimte.

‘Het bereiken van een plaats in de Top 100 van meest innovatieve bedrijven van Nederland is een mooie blijk van waardering en motiverende stimulans’, aldus directeur Jaap Schotanus.

Meer informatie over Bio Bound vindt u op: www.biobound.nl


permalink

Overig nieuws


Op de hoogte blijven?

Wilt u in aanloop naar Building Holland op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen
en informatie? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van Building Holland.

Inschrijven nieuwsbrief

Terug naar boven