Nieuws

Het fysieke event Building Holland is als gevolg van corona doorgeschoven naar 30 maart tot en met 1 april in RAI Amsterdam. 

Marjet Rutten
Building Holland 2020

Gebruik big data en ontwerp beter slimme gebouwen

Het gaat Marjet Rutten veel te traag. Uiteindelijk zal het haar niet verbazen als een grote buitenlandse partij er straks vandoor gaat met alle data die in en om gebouwen wordt verzameld. Wellicht Google? Wie weet, het zou haar ook niet verbazen als een durfkapitalist uit Israël of de Emiraten straks weg weet met al deze big data. Maar dan zijn we wel weer een paar jaar verder. Marjet Rutten is één van de keynotes in het contentprogramma van het innovatie event Building Holland. De titel van haar verhaal is: ‘Slimme gebouwen vragen slimme oplossingen’.

Lees verder »
Geen onderdeel van een categorie

Building Holland goes digital

Het innovatie event Building Holland krijgt een digitale variant. De eerste online versie wordt gehouden op donderdag 25 juni en staat in het teken van Circulariteit. Jaarlijks worden vier digitale edities georganiseerd. Building Holland digital is onderdeel van de gewijzigde strategie. De komende jaren zal Building Holland zich transformeren tot een ROI gedreven platform. 

Lees verder »
Beurshal
Geen onderdeel van een categorie

corona update 7 mei

Update 7 mei 2020, 11.00 uur: De huidige maatregelen vanuit de Nederlandse overheid betekenen dat alle evenementen in Nederland tot 1 september niet door mogen gaan. Ondanks dat Building Holland niet in deze periode valt, willen wij jullie op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen. Wij gaan er daarbij vanuit dat de 1,5 meter-samenleving (voorlopig) de norm blijft. 

Lees verder »
Danielle Harkes
Building Holland 2020

Vitaal ouder worden in vitale omgeving

“Verdiep je in ouderen en je ziet een groep leuke, diverse mensen. Beschouw ze als individu en niet als een groep. Als je daar goed op inspeelt zie je een interessant marktsegment.” Aldus Daniëlle Harkes. Ze is expert op het gebied van wonen, zorg en ouderen. Op Building Holland is zij één van de keynotes met haar verhaal over slim en vitaal gezond ouder worden in een vitale woonomgeving.

Lees verder »
Michiel Maas
Building Holland 2020

KYP Flow genomineerd voor Rabobank Innovation Challenge

KYP Flow is een web-based programma, waaraan een mobiele app is gekoppeld. KYP Flow voorkomt dat binnen de bouwsector elke keer het wiel opnieuw moet worden uitgevonden. Bij integrale toepassing van het systeem is verlaging van faalkosten van 10 tot 15 procent mogelijk. Hierdoor worden woningen betaalbaarder. Building Holland partner KYP flow is genomineerd voor de Rabobank Innovation Challenge.

Lees verder »
Medaster
Building Holland 2020

Madaster, Cirkelstad en Xedes winnen prijsvraag

De vele gegevens die steeds vaker in Madaster terechtkomen, moeten ook weer slim ontsloten worden om de circulaire economie te stimuleren. Met een omgevingsregister komt die optie een stuk dichterbij, zeker nu dit plan van Madaster, Cirkelstad en Xedes een omvangrijke prijs heeft gewonnen. Cirkelstad is partner van Building Holland dat van 27 t/m 29 oktober wordt gehouden in RAI Amsterdam.

Lees verder »
Stikylock
Building Holland 2020

Maak ruimte voor visualisatie met augmented en virtual reality

StickyLock geeft ontwerpen en projecten een extra beleving met augmented reality (AR), een techniek waarmee je een 3D-weergave virtueel in de echte wereld kunt plaatsen met slechts een smartphone- of tabletcamera. StickyLock presenteert zijn innovaties op Building Holland 2020, van 27 t/m 29 oktober in RAI Amsterdam.

Lees verder »
Building Holland 2020

Corona-update 22 april 2020

In de persconferentie van 21 april j.l. is bekend gemaakt door de Nederlandse overheid dat alle evenementen in Nederland tot 1 september niet door mogen gaan. Ondanks dat Building Holland niet in deze periode valt, willen wij jullie op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen.

Lees verder »
Building Holland 2020

Mensen hebben obsessie voor negatieve informatie

Meer dan ooit is gedragsverandering actueel. Prof.dr. Rick van Baaren is deskundig op het gebied van gedragsbeïnvloeding en communicatie. Samen met dr. Mattheis van Leeuwen sprake hij onlangs op het Duurzaam Gebouwd Congres 2020. De gedragsveranderaars, beiden verbonden aan Radbvoud Universiteit in Nijmegen, gaven treffende voorbeelden en inspiratie hoe gedrag te veranderen.

Lees verder »
Bram Adema spreekt op Building Holland
Building Holland 2020

Fit for free

Volgens Bram Adema kan het nog wel twee, drie jaar duren voordat de boel weer is genormaliseerd. Dit stel volgens hem nieuwe eisen aan het gezonde gebouw. “We moeten niet alleen het fijnstof buiten houden, maar ook het corona virus.” Adema is een van de sprekers op Building Holland op 27, 28 en 29 oktober in RAI Amsterdam.

Lees verder »
Building Holland 2020

Social distancing dé norm op Building Holland

Op vrijdag 24 en woensdag 29 april organiseert Building Holland twee werksessies met partners om na te denken over social distancing. Building Holland heeft de ambitie om het  eerste event te worden dat corona proof is. Building Holland wordt op 27, 28 en 29 oktober gehouden in RAI amsterdam.

 

Lees verder »
Dirk van Gemert
Building Holland 2020

Ik geloof echt in ‘samen’

Dirk van Gemert is per 1 april de nieuwe Head of Events van Building Holland. Hij heeft als opdracht meegekregen het innovatie event verder uit te bouwen tot verbindende schakel tussen alle partijen in de bouwkolom. 

 

Lees verder »
Jos den Besten
Building Holland 2020

Al douchend energie besparen

Hamwells baarde een paar jaar geleden opzien met de HomeSpa. Een douche die gebruikt douchewater opvangt, schoon filtert en weer opnieuw door de douchekop uitstoot. Op Building Holland 2020 presenteert Hamwells een ander concept, de Blue HE.

Lees verder »
Verduurzamen scholen
Building Holland 2020

Durf te verduurzamen

Hoe ziet de CO2 Arme gebouwvoorraad er in 2050 uit? Routekaarten moeten de weg wijzen. De roep om te verduurzamen klonk nooit luider dan op het webinar ‘Verduurzaming maatschappelijk vastgoed’, dat door Building Holland partner RVO werd georganiseerd.

Lees verder »
Zonnepanelen als dak
Building Holland 2020

Zonnepanelen vervangen dakpannen

In plaats van dakpannen, zonnepanelen. Building Holland partner Robisol heeft onlangs 214 voldaksystemen geleverd voor corporatie woningen. Directeur Sven Meijerink: “Met ons systeem heb je geen dakpannen meer nodig, geen boeiborden, zinkwerk of nokken en ook veel minder arbeid.”

Lees verder »
Ted Braakman - Hero Balancer
Building Holland 2020

Laat algoritmes jouw temperatuur regelen

Een besparing op de stookkosten van vijftien tot veertig procent is heel realistisch. Algoritmes sturen elke vijf minuten de verwarmingsinstallaties aan. Het bedrijf Hero Balancer is met deze innovatie aanwezig op Building Holland 2020, op 27, 28 en 29 oktober in RAI Amsterdam.

Lees verder »
Scroll naar top