018-3680680 | info-buildingholland@easyfairs.com | RAI Amsterdam | 27, 28 & 29 oktober 2020

Nieuws Duurzaam Gebouwd

Hieronder vind je het laatste nieuws van Duurzaam Gebouwd, hét landelijke integrale kennisplatform voor beslissers binnen de bouw- en vastgoedsector op het gebied van duurzaamheid. De website DuurzaamGebouwd.nl brengt alle informatie over de markt, verduurzamingsopgaves, trends en ontwikkelingen op het gebied van duurzaam bouwen samen. Wil je in aanloop naar Building Holland op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en informatie? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

RSS Duurzaam Gebouwd – Weblog
 • Whitepaper: Is een lift leasen iets voor jou? juli 3, 2020
  Anno 2020 sta je voor een belangrijke keuze bij de aanschaf van een lift: kopen of leasen? Als je voor laatstgenoemde optie gaat, hoe werkt dat dan precies en hoe draagt dit bij aan je circulariteitsambities? We zetten de voor- en nadelen voor je uiteen in een whitepaper die je gratis downloadt op DuurzaamGebouwd.nl.
 • Slimme ramen van TNO besparen 22% energie juli 3, 2020
  TNO heeft ramen ontwikkeld met een onzichtbare glascoating die kunnen leiden tot een energiebesparing van 22% ten opzichte van het gebruik van onbehandeld vensterglas. Dat blijkt uit simulaties die TNO heeft uitgevoerd in diverse klimatologische settings. De coating houdt warmte buiten bij hoge temperaturen en laat het toe bij koude temperaturen.
 • Roddelen over je eigen team werkt verhelderend juli 3, 2020
  Levert Integraal Projectmanagement wel altijd een effectieve samenwerking op? Namens Tauw wordt Lisa de Groot vaak als IPM-coach ingevlogen: “Als het niet duidelijk is wat de rollen zijn, raken mensen gefrustreerd.”
 • Op zoek naar oplossingen in het zorgvastgoed juli 3, 2020
  Op de derde en laatste dag van de drukbezochte online vakbeurs Real Estate Futureproof zagen we gisteren aan twee ronde tafels thema's terug die direct aansluiten op belangrijke kennisdomeinen van Duurzaam Gebouwd en haar uitgever Acquire Publishing: zorgvastgoed en circulariteit.
 • ‘Risicomanagement is meer dan harde lijstjes’ juli 2, 2020
  De risicomanagement-methode RISMAN bestaat binnen TwynstraGudde 25 jaar. Reden om met twee experts van TwynstraGudde, de ervaren Daniëlla van Well-Stam en starter Zappa van den Goorbergh, terug en vooruit te kijken.
 • Alles-in-één klimaatconcept voor Solar Decathlon Build Challenge juli 2, 2020
  De Solar Decathlon Build Challenge is in duurzaamheidsland dé strijd der titanen, waarin studenten laten zien hoe ze de bouw- en vastgoedsector laten kantelen. In de race naar het meest duurzame huis ter wereld past team Celcius een scala aan duurzame en circulaire innovaties en schuwen de studenten onconventionele oplossingen niet. Traditionele duurzame technieken en […]
 • ‘Natuur ligt aan de basis van het menselijk welzijn’ juli 2, 2020
  We weten dat natuur goed is voor de gezondheid, de biodiversiteit en het klimaat, maar toch handelen we er veelal niet naar. De tijd nadert dat we ons dit niet meer kunnen veroorloven, zegt Matthijs Schouten, ecoloog en filosoof bij Staatsbosbeheer. Volgens hem veranderen we ons gedrag niet door technologische ontwikkelingen, maar met ervaringen.
 • Goede bescherming aluminium door constante temperatuur juli 1, 2020
  Aluminium producerende groothandel Comhan uit Uithoorn zocht een duurzame en betrouwbare verwarming voor het nieuwe magazijn. Uitgangspunt: de temperatuur mag nooit onder de 5 graden zakken om corrosie van het aluminium te voorkomen. De oplossing: vier in cascade geschakelde Ecodan lucht-/waterwarmtepompen van Mitsubishi Electric en een ingenieus ontworpen vloerverwarmingssysteem.“Als er dan één warmtepomp uitvalt, draaien […]
 • Een klantbeleving in het vastgoed die een 9 scoort juli 1, 2020
  Op de derde en laatste dag van de live en online vastgoedbeurs Real Estate Futureproof (donderdag 2 juli) komen liefst 141 sprekers aan bod. Deze mag je niet missen: Sander Grunewald, Rutger Schuur, Yvonne van Mierlo en over klantbeleving: Sydney Brouwer.
 • Lees nu de nieuwe Duurzaam Gebouwd #47! juli 1, 2020
  Het nieuwe magazine Duurzaam Gebouwd is uit. 116 pagina’s boordevol verduurzaming, innovatie en kleine en grote stappen naar een gezondere gebouwde omgeving. “Het zonnetje schijnt en de hemel lijkt zelfs blauwer dan voorheen.”
Scroll naar top