018-3680680 | info-buildingholland@easyfairs.com | RAI Amsterdam | 24 t/m 26 maart 2020

Nieuws Duurzaam Gebouwd

Hieronder vind je het laatste nieuws van Duurzaam Gebouwd, hét landelijke integrale kennisplatform voor beslissers binnen de bouw- en vastgoedsector op het gebied van duurzaamheid. De website DuurzaamGebouwd.nl brengt alle informatie over de markt, verduurzamingsopgaves, trends en ontwikkelingen op het gebied van duurzaam bouwen samen. Wil je in aanloop naar Building Holland op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en informatie? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

RSS Duurzaam Gebouwd – Weblog
 • Biind organiseert het seminar Toegankelijk Gemeentelijk Vastgoed februari 25, 2020
  In het kader van het VN-Verdrag Handicap zijn overheden verplicht hun vastgoed zo toegankelijk mogelijk te maken. Denk bijvoorbeeld aan het gemeentehuis of het standskantoor, maar ook aan bibliotheken, theaters en buurthuizen.
 • Total Material Recall februari 25, 2020
  De laatste tijd lees en hoor je steeds meer dat we af moeten van eigendom en alleen voor service of use moeten betalen. Dit zou een bewustere omgang van steeds schaarsere middelen in de hand spelen. Daarmee wordt ons grondstoffentekort opgelost. Toch?
 • “We keken naar de stenen, terwijl we naar de mensen hadden moeten kijken” februari 25, 2020
  Aan de vooravond van haar jaarlijkse congres vond in Assen de eerste Ronde Tafel van Duurzaam Gebouwd in 2020 plaats. De tot Meet The Experts Tour gedoopte serie bijeenkomsten ging dit keer over bewonerscommunicatie. Met een opvallende rol voor kinderen.
 • Voorbeeldenboek voor circulaire inspiratie februari 24, 2020
  Een inspirerend overzicht van innovatieve circulaire producten en diensten: die zijn te vinden in het Circulaire Inspiratieboek dat W/E adviseurs uit heeft gebracht in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De publicatie werd op 6 februari ten doop gehouden tijdens het Duurzaam Gebouwd Congres.
 • Verbinders met integrale oplossingen op Building Holland 2020 februari 21, 2020
  Wekelijks brengen we je op de hoogte van toevoegingen aan het sprekersprogramma van Building Holland 2020. Twee nieuwe sprekers stellen zich graag aan je voor.  
 • Young professional community Top in Technologie gelanceerd februari 21, 2020
  Young professionals in de technologie maken het verschil in een duurzame, gezonde en inclusieve gebouwde omgeving. Dat is het credo van de nieuwe community Top in Technologie. Beeld: Shutterstock
 • Roep om meer testen van circulaire materiaalcombinaties februari 20, 2020
  In de vierde BlueCity Podcast spreekt klimaatjournalist Ties Joosten in de sauna met Yvette Govaart over brandveiligheid in het licht van de circulaire transitie.
 • Virtueel bouwen brengt mensen bij elkaar februari 20, 2020
  "Voor Heembouw brengt virtueel bouwen niet alleen informatie samen. Het is een werkwijze die mensen bij elkaar brengt." Dat is te lezen in de digitale publicatie Virtueel bouwen volgens Heembouw, die nu beschikbaar is.
 • Seminar Data & Digitalisering op Building Holland 2020 februari 20, 2020
  Slim omgaan met data en digitalisering maakt bouwen en beheren efficiënter, veiliger en duurzamer. We snappen allemaal het nut en toch worstelen veel partijen met de implementatie. Tijdens dit seminar op 26 maart in de ochtend tijdens Building Holland 2020 belichten we meerdere invalshoeken van deze uitdaging. 
 • Minister geeft ruimte aan DPG februari 19, 2020
  In oktober 2019 zijn in de Tweede Kamer vragen gesteld over circulair bouwen. De minister heeft op 15 januari antwoorden gegeven. Eén van de vragen is hoe bedrijven de gevolgen van aangescherpte Bouwbesluiteisen op energie en materialen voor hun ontwerpen kunnen berekenen? De minister antwoordt dat de markt hiervoor zelf een oplossing heeft aangedragen. De […]
Scroll naar top