018-3680680 | info-buildingholland@easyfairs.com | RAI Amsterdam | 27, 28 & 29 oktober 2020

Nieuws Duurzaam Gebouwd

Hieronder vind je het laatste nieuws van Duurzaam Gebouwd, hét landelijke integrale kennisplatform voor beslissers binnen de bouw- en vastgoedsector op het gebied van duurzaamheid. De website DuurzaamGebouwd.nl brengt alle informatie over de markt, verduurzamingsopgaves, trends en ontwikkelingen op het gebied van duurzaam bouwen samen. Wil je in aanloop naar Building Holland op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en informatie? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

RSS Duurzaam Gebouwd – Weblog
 • Video: Keynote Tjisse Stelpstra op Duurzaam Gebouwd Congres 2020 april 7, 2020
  Beleef het Duurzaam Gebouwd Congres 2020 opnieuw en bekijk de keynote van Tjisse Stelpstra, gedeputeerde provincie Drenthe. Stelpstra liet zien welke beleidskaders en ambities er zijn geschetst om versneld tot een energieneutrale gebouwde omgeving te komen. 
 • Hoe Duco omgaat met de huidige gezondheidscrisis april 7, 2020
  Hoe gaan Duurzaam Gebouwd-partners de huidige gezondheidscrisis te lijf? We besteden dagelijks aandacht aan partners die maatregelen treffen en vertellen welke bijzondere situaties zich voordoen in het werkveld. Vandaag aan het woord: Duurzaam Gebouwd-expert Richard Geraerts, tevens verkoopleider Nederland van Duco. Foto: Duurzaam Gebouwd-expert Richard Geraerts
 • Zijn ventilatiekanalen veilig in tijden van corona? april 7, 2020
  Vier kennisorganisaties hebben hun expertise gebundeld om antwoorden te geven op corona-gerelateerde vragen over gebouwinstallaties. Kun je ventilatiekanalen in woningen en gebouwen nog veilig mechanisch reinigen?
 • Nieuwe investeringsronde voor energie-innovaties april 7, 2020
  Bedrijven die innovaties op energiegebied hebben aan te bieden, kunnen voor financiële en inhoudelijke ondersteuning terecht bij InnoEnergy. Hun nieuwe investeringsronde sluit op 7 oktober.
 • Buitenland kijkt jaloers naar Nederlandse bouwteams april 6, 2020
  Witteveen+Bos is sinds kort partner van Duurzaam Gebouwd en dat niet in de laatste plaats vanwege het bouwteam. Een denktank van Duurzaam Gebouwd, het Bouwgenootschap, schreef afgelopen jaar aan de vernieuwde versie van het DG Model Bouwteamovereenkomsten dat zeer binnenkort wordt gepubliceerd. Jaap de Koning heeft daarvoor de nodige input geleverd. “Dat waren continu intensieve […]
 • Prijs voor datadeal: omgevingsregister stimulans voor circulaire economie april 6, 2020
  De vele gegevens die steeds vaker in Madaster terechtkomen, moeten ook weer slim ontsloten worden om de circulaire economie te stimuleren. Met een omgevingsregister komt die optie een stuk dichterbij, zeker nu dit plan van Madaster, Cirkelstad en Xedes een omvangrijke prijs heeft gewonnen.
 • Gezondheidsprimeur voor kopers De Groene Loper in Maastricht april 6, 2020
  Kopers van woningen aan de Groene Loper in Maastricht hebben een nationale primeur. Zij konden kiezen voor het Pure Air Concept, dat Duurzaam Gebouwd-partners Brink Climate Systems en Ballast Nedam Development gezamenlijk ontwikkelden.
 • IoT: de brug naar de toekomst van HVAC april 3, 2020
  Internet of Things (IoT) is tegenwoordig in heel wat industrieën een populaire term. Ook in de HVAC-industrie is de implementatie van IoT opkomend. De HVAC-industrie komt misschien niet als eerste in je op als je aan IoT denkt. Toch gaan HVAC en IoT hand in hand. De ruimtes die we dagelijks gebruiken zien er niet […]
 • 'Ik wil geen Don Quichot worden' april 3, 2020
  Hij wil geen Don Quichot worden – niet het gevoel hebben dat hij een hopeloze strijd voert. Zo maakt Bernard Wientjes duidelijk waar hij staat als hem wordt gevraagd naar de voortgang van de Bouwagenda. Als voorzitter van deze taskforce kijkt hij terug op de afgelopen periode en de anderhalf jaar die nog voor hem […]
 • ‘Biobased bouwen betekent verantwoordelijkheid nemen’ april 3, 2020
  Ze maakte indruk met haar presentatie tijdens de workshop ‘De Toekomst heet Hout’ op het Duurzaam Gebouwd Congres in Assen. Eerder deed ze ferme uitspraken in de media over de noodzaak van het gebruik van natuurlijke materialen. Alle reden om door te praten met Elisabeth ter Borg, directeur van woningcorporatie Fien Wonen uit Hardinxveld-Giessendam.
Scroll naar top