Nieuws Duurzaam Gebouwd

Hieronder vind je het laatste nieuws van Duurzaam Gebouwd, hét landelijke integrale kennisplatform voor beslissers binnen de bouw- en vastgoedsector op het gebied van duurzaamheid. De website DuurzaamGebouwd.nl brengt alle informatie over de markt, verduurzamingsopgaves, trends en ontwikkelingen op het gebied van duurzaam bouwen samen. Wil je in aanloop naar Building Holland op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en informatie? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

RSS Duurzaam Gebouwd – Weblog
 • Volop gamechangers voor bouw en infra tijdens gevarieerd congres in CIRCL november 14, 2019
  Tijdens het tweede congres ‘Gamechangers in de Bouw & Infra’ spraken veel kopstukken over de antwoorden op de huidige problemen in de bouw.
 • Dwingen kan niet, maar wachten ook niet november 14, 2019
  Bij het verduurzamen van de woningvoorraad dienen professionele marktpartijen het voortouw te nemen, betoogt Karin Draisma (CBRE Global Investors).
 • Samenwerkende Eilanders omarmen duurzame veenweide november 13, 2019
  Hoe een koffietafel van private eilandbezitters hun gedrag duurzaam veranderde.
 • Podcast: hoe wordt de bouw sneller circulair? november 13, 2019
  Beluister de nieuwe podcast van BlueCity met als gast Axel Hendriks (Beelen sloopwerken). Hoe staat het met de aandacht voor de milieu- en klimaatimpact van de gebruikte materialen?
 • Building Holland november 12, 2019
  Op Building Holland staan duurzaamheid en samenwerking centraal binnen de bouw- vastgoed- en installatiesector. Maak kennis met de nieuwste innovaties en koplopers op het gebied van duurzaamheid en digitalisering. De hoofdthema’s op Building Holland 2020 zijn: Circulariteit, Energietransitie, Slim & Gezond en Pitch & Connect.
 • De sleutel voor structureel succes in de bouwsector: de 'zachte kant' november 12, 2019
  Onderzoeksrapport van ABN AMRO, RISNET en Duurzaam Gebouwd naar succesfactoren in de bouw: focussen op de ‘zachte kant’ maakt het grootste verschil.
 • Verzekerde energieprestatiegarantie beperkt risico en aansprakelijkheid aannemer november 12, 2019
  De Wet kwaliteitsborging zal leiden tot verhoogde risico’s en aansprakelijkheden. Het nieuwbouwsysteem House Energy Optimum dekt dit risico af met een verzekerbare energieprestatiegarantie.
 • Koudwatervrees? Gewoon doen! november 12, 2019
  Mobiliteit, en daarmee parkeren, anders inrichten vraagt om lef. Zekerheid loslaten en keuzes durven maken.
 • Op tijd nadenken over het wonen in Den Haag november 11, 2019
  Zoals op veel plekken in Nederland heerst ook in Den Haag krapte op de woningmarkt. En ook in Den Haag vindt vergrijzing plaats. Een flink aantal mensen woont in een woning die niet bij hen past: naar schatting 1 op de 5 mensen. Deze mismatch wil de gemeente aanpakken. Zij zet hier een doorstroommakelaar voor […]
 • Innovatie versnellen doe je samen november 11, 2019
  Wil jij een boost geven aan (jouw) innovatie? Kom dan op dinsdag 26 november naar Innovationlink LIVE. Het netwerkevent voor iedereen die bezig is met uitvindingen en innovaties en die naar manieren zoekt om die succesvol op de markt te brengen. Bij Seats2Meet in Tilburg komen innovators én experts samen voor een dag vol presentaties, […]