Nieuws Duurzaam Gebouwd

Hieronder vind je het laatste nieuws van Duurzaam Gebouwd, hét landelijke integrale kennisplatform voor beslissers binnen de bouw- en vastgoedsector op het gebied van duurzaamheid. De website DuurzaamGebouwd.nl brengt alle informatie over de markt, verduurzamingsopgaves, trends en ontwikkelingen op het gebied van duurzaam bouwen samen. Wil je in aanloop naar Building Holland op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en informatie? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

RSS Duurzaam Gebouwd – Weblog
 • Demonteerbare Cradle to Cradle-lift november 21, 2019
  Mitsubishi Elevator Europe lanceert de MOVE, een nieuwe lift die ontworpen is volgens de Cradle to Cradle (C2C) filosofie. De MOVE ontvangt in het eerste kwartaal van 2020 een officieel C2C-certificaat, als de eerste liften operationeel zijn. Daarmee heeft de leverancier een wereldwijde primeur. Beeld: Mitsubishi Elevator Europe
 • Heb jij de oplossing om transities in Drenthe te versnellen?  november 20, 2019
  In dit filmpje laten we enkele sponsoren van het Duurzaam Gebouwd Congres aan het woord en horen we wat het hen gebracht heeft. Daarnaast geven we je in dit artikel meer informatie over de sponsormogelijkheden.
 • Industrialisatie op het programma van Bouwpoort november 20, 2019
  Wat staat er op het programma van Bouwpoort op 3 december 2019? In dit artikel laten we je zien op welke kennisdeling je kunt rekenen.
 • Een toekomstbestendige vastgoedportefeuille voor het mbo november 19, 2019
  Lees nu uitgebreid met welke benefits en maatwerk draaijer+partners het vastgoedbeheer in het mbo aanpakt.
 • Bijna 5.000 projecten kregen SDE+ subsidie   november 19, 2019
  Dit voorjaar werden meer dan 5.000 subsidieaanvragen voor de Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+) gedaan. Voor deze ronde was er in totaal € 5 miljard beschikbaar, waarvan € 4,8 werd opgevraagd. 4.864 projecten ontvingen een subsidie.
 • 'Gelukkig zijn mensen niet gelijk' november 18, 2019
  Professor Jan Latten is als socioloog en demograaf erg geïnteresseerd in trends in de samenleving. Hoe kijkt hij aan tegen de vergrijzing? En de toenemende tweedeling in de maatschappij? "Ouderen zijn gewoon mensen. Er bestaan grote verschillen tussen mensen. Dat verandert niet ineens na het 67e levensjaar. Als je tot de hoogste klasse behoorde, de ‘streefklasse’, […]
 • 'Samenwerken is noodzakelijk'  november 18, 2019
  De boodschap 'Samen is noodzakelijk' verkondigt Daan Zandbelt, die als keynotespreker het seminar Passende Parkeernormen aftrapt. De Rijksadviseur zoomt in op de vraag welk advies hij de overheden nu geeft als het gaat om parkeren bij gebiedsontwikkeling.
 • Terugblik op 3 jaar Expeditie Energieneutraal Wonen november 15, 2019
  De jaarlijkse Expeditiedag vindt dit jaar plaats op vrijdag 29 november, waarop provincie Drenthe terugblikt op 3 jaar Expeditie Energieneutraal Wonen. Het programma van de dag is inmiddels bekend.
 • Warmtenetten met onafhankelijk beheer brengen de energietransitie verder november 15, 2019
  Warmtenetten worden nutsvoorzieningen, net als de huidige gas- en elektriciteitsnetten. Dat is de overtuiging van directeur André Meijer van Firan. Beeld: Firan, fotograaf Gé Dubbelman
 • Volop gamechangers voor bouw en infra tijdens gevarieerd congres in CIRCL november 14, 2019
  Tijdens het tweede congres ‘Gamechangers in de Bouw & Infra’ spraken veel kopstukken over de antwoorden op de huidige problemen in de bouw.