Duurzaamheidoffensief op Building Holland

Op het green Tie gala wordt het startschot gegeven voor een nieuw duurzaamheidsoffensief. Het gala is onderdeel van het innovatie event Building Holland 2020, dat op 24, 25 en 26 maart in RAI Amsterdam wordt gehouden.

Green Tie Gala 2019 Building Holland
Als grote gemene deler geldt: Nederland behoort tot de achterhoede als het aankomt op het nemen van milieumaatregelen. Dit tot grote ergernis van gamechangers in bouw, installatie en vastgoed die vooruit willen lopen op wet- en regelgeving. Door opvallende innovaties te presenteren of duurzame cultuuromslagen te bewerkstelligen. Onder de noemer ‘Silver, Gold, Green’ gaat de aandacht op het Green Tie gala uit naar deze gamechangers.

Silver, gold en green

‘Silver’ geldt voor de personen en organisaties die een eerste start maakten met verduurzaming en daarmee goede stappen zetten. ‘Gold’ is gereserveerd voor de partijen die het peloton willen leiden en sneller in Parijs willen zijn.

“Ten slotte is er nog de groep die zich met ‘Green’ mag bestempelen”, vertelt marketing- en communicatiespecialist Niels Geenen van gala-organisator Duurzaam Gebouwd. “Dit zijn mensen die zich dag en nacht inzetten om zichzelf én anderen sneller over de eindstreep te trekken. De échte disruptors die de hele markt inspireren en activeren om sneller het Parijs-akkoord te bereiken. Daarnaast zie je in dit selecte gezelschap niet alleen een inzet op de energietransitie, maar ook op circulariteit en gezondheid. Daarmee komt een integrale versnelling dichterbij en zorgt deze groep dat onze sector het voorbeeld wordt voor andere branches.”

Duurzame 50

Onderdeel van het Green tie gala is de bekendmaking van de ABN AMRO Duurzame 50. De beloning voor excellente gedrag is eerder ten deel gevallen aan Roger Cox (2016), Claudia Reiner (2017), Thomas Rau (2018) en Onno Dwars (2019). Het Green Tie Gala wordt gehouden op de tweede dag van Building Holland. Het invitation only event wordt bezocht door honderden professionals uit de bouw- en vastgoedsector af.  

De presentatie van het Green Tie Gala is in handen van meteoroloog Helga van Leur. Sinds 1997 is Van Leur actief als TV-meteoroloog en verzorgt ze lezingen over de relatie tussen onder andere het weer, klimaat en duurzaamheid.
Helga van Leur - Building Holland
Scroll naar top