Hét innovatie event voor de bouw, installatie en vastgoed

11 t/m 13 april 2020

Gezond gebouw + gezond binnenklimaat = bouwen met Holz100

Gezond gebouw + gezond binnenklimaat = bouwen met Holz100

De afgelopen jaren is het ondanks verregaande gebouwautomatisering, niet gelukt om in een luchtdicht, hermetisch afgesloten gebouw, een gezond binnenklimaat te realiseren. De lucht is te droog, bevat te veel allergenen, te veel stof en te veel vluchtige oplosmiddelen uit diverse lijmen en ander bouwmaterialen. Dat woont, leeft en werkt niet fijn.

De eenvoudigste manier om een gezond binnenklimaat te maken is door dampopen te bouwen. In een dampopen gebouw is de relatieve luchtvochtigheid altijd tussen 40 en 60% en is de lucht vrij van stoffen die de ademhaling irriteren. Door met massieve Holz100 elementen te werken, komen er bovendien geen chemische stoffen in het gebouw en is de lucht vrij van VOC’s.

In een dampopen gebouw ventileert u ook op een andere manier. Omdat uw gebouwschil een fantastische grote warmteaccu is, en als een grote demper op het temperatuurverloop werkt, zijn complexe balansventilatiesystemen met onderhoudsgevoelige filters, kleppen, kanalen, boxen en regelingen niet nodig.

Bij Holz100 is een gezond binnenklimaat enorm belangrijk, daarnaast bouwt u duurzaam, circulair en daalt de energiebehoefte van uw gebouw met gemak tot onder BENG niveaus door de unieke eigenschappen van massief hout.

Holz100 laat al meer dan 20 jaar met woningen, kantoren, hotels en scholen zien, dat mensen graag wonen, werken en leven in een natuurlijke en gezonde omgeving.  In Nederland wordt het nu ook tijd om circulaire, duurzame, zuinige en vooral gezonde gebouwen te maken met massief hout. Holz100, gemaakt zonder lijm, maakt dat allemaal mogelijk, staat de architect alle vrijheid toe, zorgt voor een snel, foutloos en eenvoudig bouwproces en geeft bewoners en gebruikers jarenlang, zorgeloos een gezond binnenklimaat tegen de laagst mogelijk kosten.

Koninklijke Dekker levert Holz100 kruislaags houten gevelelementen volledig op maat en voorzien van de gewenste infrezingen. Deze gevelplaten zijn te vergelijken met prefab beton gevelelementen maar dan in de vorm van gigantische multiplex platen, waarbij de verlijming tussen het kruislaagse hout is vervangen door deuvel verbindingen. Hierdoor wordt het dampopen karakter gegarandeerd. Tevens laat Koninklijke Dekker op de Building Holland stand zien hoe ruimte kan worden bespaard door de Holz100 elementen te voorzien van optionele Kingspan Kooltherm isolatie. Daarnaast zijn de vele opties in hout en composiet gevelbekleding zichtbaar op de stand.


permalink

Overig nieuws Partnernieuws


Op de hoogte blijven?

Wilt u in aanloop naar Building Holland op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen
en informatie? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van Building Holland.

Inschrijven nieuwsbrief

Terug naar boven