Hét innovatie event voor de bouw, installatie en vastgoed

11 t/m 13 april 2020

Cirkelstad tijdens Building Holland

Cirkelstad tijdens Building Holland

Naar een circulair gebied en infra.

Op dinsdag 9 april laat je je bijpraten over circulaire gebieden. John Nederstigt, voorheen wethouder Haarlemmermeer, deelt zijn ervaringen over circulaire gebieden en regio’s. Waar kun je op sturen, en waarop ook juist niet? Ingrid Zeegers vult hier goed op aan. Met Fryslân Circulair is een vereniging in het leven geroepen die actiegericht en project voor project een gebied circulair aan het realiseren is. Ga je het hebben over de grote stofstromen van een regio… dan praat Peter Musters ons bij over hoe VBI omgaat met het circulair maken van hun producten. Is beton circulair te maken in Nederland? Of kijken we dan ook naar de inmenging van biobased materialen? Hans van der Torren presenteert zijn ervaringen over de nieuwe leveranciers van biobased materialen, verenigt in Ecobouw.

En weer een primeur! In het middagblok starten we met onze ‘Community of Innovation’. Landelijk willen we onze grote partners met innovatievraag gaan verbinden met de innovatoren van onze coöperatie! Tussen 12.30 - 13.30 volgen elke dag innovatie-pitches, denk daarbij aan Everuse, Triboo, Ekotex, iWell en ga zo maar door. Benieuwd of we echt tot matchmaking gaan komen, ieder krijgt een maand de tijd na de pitches om tot een daadwerkelijke deal te komen. Op dinsdag 9 april sluiten we af met een borrel en circulaire muziek, laat je verras en nodig jezelf uit ;-)

Naar circulair vastgoed!

Woensdag 10 april staat circulair vastgoed centraal. Zo zal Bernard Wientjes (voorman bouwagenda) zijn visie geven op de transitie waarvoor we staan. Welke bewegingen hij ziet ontstaan en waar nog dilemma’s liggen voor de bouwsector. Het uitvoeringsprogramma is net opgeleverd door het rijk. Elphi Nelissen (voorvrouw transitiebureau) zal presenteren welke acties er lopen in Nederland en welke actief gevolgd worden door het transitiebureau. Nieuw in Nederland zijn de bouwprogramma’s om partijen in de praktijk te ondersteunen om hun sloop, renovatie, bouwproject circulair te realiseren. Guido Braam (MRA-regio), Nico van Hoogdalem (Zuid-Holland) en Woud Jansen (Noord-Brabant) nemen het publiek mee in de kansen die er liggen en de vraagstukken die zij in hun bouwprogramma’s tegenkomen bij de opschaling naar een circulaire bouwpraktijk.

De primeur op 10 april is het ondertekenen van de intentieverklaring Samen Versnellen. 5 grote opdrachtgevers aan de bouw en 5 grote opdrachtnemers in de bouw spreken uit om over 3 jaar het convenant ‘de circulaire en inclusieve bouwpraktijk’ te tekenen. Daarmee willen zij de nieuwe norm in de sector neerzetten. Ferdi Licher (directeur Bouwen en Energie bij BZK) geeft het startsein. Blijft dit een feestje van deze 10 partijen? Nee, Cirkelstad maakt vooral werk van opschaling en dus is er een groeimodel. Zo tekent de MRA-regio meteen mee om partijen te verbinden aan de regio die ook mee willen werken, mee willen leren om toe te werken naar het convenant.

De kartrekkers van Cirkelstad tijdens Building Holland zijn:

Wytze Kuijper 

Rutger Buch 

Erick Wuestman

Naar een circulair interieur en facilitymanagement

Donderdag 11 april staat de binnenkant van ons vastgoed centraal. Zowel het interieur als facilitymanagement. Zo neemt Christiaan Lorist van VNO-NCW ons mee hoe de maakindustrie zich voorbereid op de circulaire economie. Zijn er nieuwe producten waar de bouw mee verder kan? Ron Jacobs van ODS presenteert hoe zij circulaire gevels realiseren en misschien wel geheel nieuwe casco’s. Welke verdienmodellen liggen hier achter? Pablo van den Bosch van Madaster laat zien dat een circulaire gebouwde omgeving niet alleen fysiek is, maar zeker ook digitaal. Als we alle materialen en elementen nou digitaal vastleggen, ontstaat er een digital twin.

De primeur op 11 april… dat zijn de onderzoeksprogramma’s. Nationaal lopen er verschillende langjarige onderzoeksprogramma’s. Veelal binnen de wetenschapswereld…en die willen we juist delen met een groter publiek. Op het podium verschijnen: ‘Opcirkelen in de bouw’ waar #TNO de trekker van is. ‘Accez’ waar #TU Delft de trekker van is en ‘Cinderella’ waar #AMS trekker van is. Gepresenteerd worden de nieuwe methoden en invalshoeken over businessmodellen, circulaire gebouw- en gebiedsontwikkeling.


permalink

Overig nieuws Partnernieuws


Op de hoogte blijven?

Wilt u in aanloop naar Building Holland op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen
en informatie? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van Building Holland.

Inschrijven nieuwsbrief

Terug naar boven