Hét innovatie event voor de bouw, installatie en vastgoed

11 t/m 13 april 2020

Ingy over Gooee: “De kracht van Gooee zit in het enorme ecosysteem”

Ingy over Gooee: “De kracht van Gooee zit in het enorme ecosysteem”

Verlichting is tegenwoordig meer dan licht alleen. Bastiaan de Groot weet daar alles van. Hij is oprichter van Ingy, een technologieprovider die smart building technologie integreert in verlichting om gebouwen energie efficient te maken. “Wij zien op dit moment dat veel mensen hun verlichting upgraden. In veel gebouwen wordt nu de verlichting vervangen door efficiënte LED verlichting, inclusief sensoren om de verlichting automatisch te schakelen. Door onze soft- en hardware oplossingen te integreren in de verlichting, veranderen wij het gebouw direct in een slim gebouw.”

De verlichting met technologie van Ingy creërt een volledig dekkend netwerk in een gebouw. “Onze sensoren analyseren onder andere de bezittingsgraad, maken indoor navigatie mogelijk en bieden de zeer gewilde oplossing, asset tracking. Aan dit netwerk kunnen wij vervolgens een groot aantal andere sensoren toevoegen tegen significant lagere kosten. Dit bespaart onze klanten een investering in hardware en installatie-, batterij- en vervangingskosten.” Het systeem van Ingy is volledig geïntegreerd in het Gooee portal.

Vliegende start

Een jaar geleden startte Bastiaan de Groot met Ingy. Als verlichtingspartner was er gelijk contact gelegd met Interlight, geleid door Casper Vulling. “Zowel Casper en ik hadden al een aantal jaren contact met Gooee. Het was dan ook vanzelfsprekend om verder in gesprek te gaan over mogelijke samenwerking. De kracht van Gooee zit in hun enorme ecosysteem, waar wij als partner enorm van profiteren. Door de toegevoegde waarde van Gooee kunnen wij onze visie sneller realiseren.”

Het partnership met Gooee opent vele nieuwe deuren voor Ingy. Beide ondernemingen zien het belang van een in verlichting geïntegreerd sensornetwerk en Gooee levert hiervoor het portal waarin alle data samenkomt.

Bastiaan de Groot: “Wij zijn vanaf het begin heel nauw betrokken geweest bij Gooee en waren de eerste partij die een volledig gebouw met Gooee enabled verlichting in Nederland opende. Nu zijn wij de eerste die een verlichtingscontrole systeem geïntegreerd heeft in het Gooee portal. We laten hiermee voortdurend zien dat we voorop lopen in onze kennis en ervaring. Uiteindelijk hopen wij dat er in de toekomst een groot Gooee ecosysteem ontstaat waarin verschillende spelers meerwaarde creëren door extra integraties en applicaties te ontwikkelen.”

Eerste integratieproject opgeleverd

Het eerste succesvolle integratieproject is inmiddels een feit: de integratie van het Ingy lichtcontrolesysteem met het Gooee platform. Bastiaan de Groot: “Onze oplossing funtioneert parallel met Gooee’s eigen verlichtingsoplossing, wat de kracht en modulariteit van dit platform laat zien. Wij geloven dat wij met onze oplossing een additioneel marktsegment kunnen bedienen.”

Ingy’s systeem kan ook stand-alone worden geïnstalleerd en later worden geüprade naar Gooee. Dit geeft gebouweigenaren de mogelijkheid om, zonder extra kosten, hun gebouw al te voorzien van Gooee enabled verlichting en later de koppeling met Gooee tot stand te brengen. Ook zijn er een aantal beyond-lighting mogelijkheden die op Ingy’s systeem reeds verkrijgbaar zijn, maar die in een later stadium met Gooee’s eigen verlichtingssysteem kunnen worden geintegreerd. De belangrijkste hiervan is asset tracking, waar ziekenhuizen voornamelijk specifiek geïnteresserd in zijn.

Impact van Gooee op Building Holland

Bastiaan de Groot verwacht dat er een enorme buzz door de markt gaat: “Hey, de toekomst is hier! We merken dat iedereen echt zit te wachten op slimme techniek voor de bouwsector. Gooee komt precies op het juiste moment. In vergelijking met Building Holland van vorig jaar – toen smart buildings nog in de kinderschoenen stonden – is de beurs dit jaar in één klap smart door Gooee.”

Eenzelfde constructie was vorig jaar ook te zien op de beurs Lux Life in Londen en tijdens de Construction week in Birmingham. “Wij hopen dat het voor ons net zo’n succes wordt. We willen mensen prikkelen met nieuwe mogelijkheden van het Gooee platform.”

Inspiratie

“De Gooee IoT arena onderscheidt zich als een plek die inspiratie biedt voor nieuwe ideeën. Dat gebeurt zowel bij de standhouders als bij de bezoekers. Door te laten zien hoe we via Gooee losse innovaties aan elkaar kunnen knopen, hopen we het komende jaar veel nieuwe use cases en business cases te krijgen. Zodat we samen steeds meer innovatieve toepassingen kunnen definiëren en realiseren.”


permalink

Overig nieuws Partnernieuws


Op de hoogte blijven?

Wilt u in aanloop naar Building Holland op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen
en informatie? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van Building Holland.

Inschrijven nieuwsbrief

Terug naar boven