Hét innovatie event voor de bouw, installatie en vastgoed

11 t/m 13 april 2020

Building Bright: de jongste en nieuwste partner van Gooee

“Hoe stom is het als je ’s avonds over de A10 langs de Amsterdamse Zuidas rijdt en meer dan tien gebouwen zijn volledig verlicht, terwijl er maar drie mensen aan het werk zijn. Dat is op zijn zachtst gezegd krankzinnig en dat zou niet meer moeten kunnen. Met slimme verlichting maken wij gebouwen energiezuinig en zorgen we voor een optimaal comfort,” aldus Diederick Willemsen, een van de grondleggers van Building Bright.

Daad bij woord voegen

Building Bright is vorig jaar opgericht door François van Burk en Diederick Willemsen. Gezamenlijk bezochten zij Aurora, een van de partners van Gooee, in Engeland. “De intentie om Building Bright te beginnen was al aanwezig, en ons bezoek bevestigde dat gevoel. Op dit moment is verlichting vooral statisch en wij gaan dat dynamischer maken door het gebruik  van Gooee,” licht François van Burk toe. De heren voegden de daad bij het woord en lanceerden niet veel later Building Bright, een organisatie met twee rollen. Building Bright levert alle hardware- en installatieonderdelen, van sensoren tot verlichtingsonderdelen, en adviseert daarnaast welke verlichting het best in een gebouw past en hoe smart lighting dat gebouw kan transformeren naar een smart building.

De twee oprichters kennen elkaar nog niet zo lang, maar goed genoeg om samen in het diepe te springen. De wereld van slimme verlichting was vorig jaar nog geheel onbekend voor Diederick Willemsen. Hij is gespecialiseerd in design & build projecten en verbouwde voornamelijk kantoren voor diverse multinationals. “Verlichting is een onderdeel van het interieur, maar voorheen was ik daar minder in geïnteresseerd, omdat het vaak een bestaande installatie in het gebouw is. Ik kwam vaak gebouweigenaren tegen die een optimaal gebouw wensten, gebouwd tegen de laagste kosten. Als huurders daarna een ruimte willen aanpassen, zijn zij verantwoordelijk voor de kosten van de gewenste flexibiliteit. Door slimme verlichting te integreren sturen we dat makkelijker aan. Bovendien vergroten we hiermee onze kennis van gebouwen.”

François van Burk is geen onbekende in de verlichtingsindustrie. Zo doet hij al een aantal jaar zaken met Sylvania Lighting, en leidde hij meerdere grootschalige LED-verlichtingsprojecten en vastgoedontwikkelingsprojecten als venture capital en private equity. François van Burk: “Op een bepaald moment had iedereen het alleen nog maar over energietransitie en verduurzaming. Daarin zag ik veel kansen die ik graag samen met Sylvania Lighting in gang wilde zetten. Uiteindelijk heb ik hen ervan weten te overtuigen het contact met Gooee opnieuw aan te halen.”

Meerdere productlijnen

Building Bright werkt als leverancier samen met Sylvania Lighting, en ook met Aurora. Diederick Willemsen: “Onze focus voor verlichting ligt nu op deze twee merken, maar we staan zeker open voor vernieuwing. Als Building Bright willen we meerdere productlijnen aanbieden. Wanneer iemand een gave sensor of een smart design lamp ontwikkelt, nemen wij zeker in overweging om die toe te voegen aan ons assortiment. Toch draait het voor de klant vaak niet om het design, maar vooral om de kwaliteit. Daarom kiezen wij altijd voor een A-merk.”

François van Burk vult aan: ”Aurora is al ver met de integratie van Gooee in hun verlichting. En Sylvania Lighting kunnen wij als partij tweeledig benaderen. Enerzijds als partner voor het leveren van verlichting en anderzijds kopen zij de Gooee hardware bij ons. Met deze twee partijen aan onze zijde zijn wij ervan overtuigd dat we de hele markt kunnen bedienen.”

 

Ondertussen verspreidt Building Bright geleidelijk het verhaal van Gooee in de markt. Net zoals andere partijen kan Building Bright niet wachten om Gooee live te zien. Diederick Willemsen: “We zijn nog wel een beetje voorzichting. Want als de producten van Gooee doen wat er wordt beloofd, hebben we iets heel moois in handen. Ik denk dat we onderschatten hoe groot dat is en wat het gaat toevoegen aan ons dagelijks leven.”

François van Burk: “Een van de grootste vastgoedadviseurs, Croonwolter&dros adopteert Gooee. Hetzelfde geldt voor de verlichtingsfabrikanten Sylvania Lighting en Aurora. Deze grote spelers zien de toegevoegde waarde van Gooee. Zo hoeven organisaties niet meer te betalen voor tientallen licenties. En dat is maar één aspect. Onlangs zei een goede relatie tegen mij: ‘Als ik geen tonnen hoef uit te geven om iets te veranderen aan een ruimte, klinkt het als een perfecte oplossing’.”

De Benjamin van Gooee

Building Bright is kleinste en jongste partners van Gooee. En als Building Bright nu ineens een groeispurt maakt? Diederick Willemsen: “Wij hebben alle logistiek en middelen om die groei te laten slagen, daar heb ik alle vertrouwen in. Wij gaan iedereen die dat wil, helpen om samen Smart Buildings te realiseren!”


permalink

Overig nieuws Partnernieuws


Op de hoogte blijven?

Wilt u in aanloop naar Building Holland op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen
en informatie? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van Building Holland.

Inschrijven nieuwsbrief

Terug naar boven