Hét innovatie event voor de bouw, installatie en vastgoed

11 t/m 13 april 2020

Enorme versnelling regelgeving en aanbesteding op basis van Milieu Kosten Indicatoren.

Traditionele volg- en meetmethoden voldoen niet meer

Regelgeving en de circulaire ambities van de overheden stuwen de vraag naar Milieu Kosten Indicatoren (MKI) waarden in de bouw. De inmiddels verplichte grenswaarde van de Milieu Prestatie Gebouw (MPG) berekening en de met Dubocalc te verkrijgen EMVI voordelen bij aanbestedingen hebben allemaal MKI als basis. De bedrijven die zich daarop hebben voorbereid krijgen zichtbaar de wind in de rug. De belangrijkste succesfactoren zijn inzicht in de MKI van al je producten, hotspots identificeren en deze continue verbeteren, in combinatie met breed gedragen milieubesef in de organisatie. Ecochain demonstreert van 9 tot en met 11 april, tijdens Building Holland 2019, hoe bedrijven met de juiste software hun duurzame voorsprong konden verzilveren.

De Nationale Milieu Database (NMD), de database met MKI waarden van bouwproducten en -grondstoffen wordt dagelijks met nieuwe producten aangevuld. Architecten krijgen steeds meer keuze uit materialen waarvan de MKI is berekend en goedgekeurd. Vanwege de MPG, maar ook voor BREAM, nemen zij in toenemende mate MKI waarden mee in hun keuzes. Bij min of meer dezelfde eigenschappen en prijzen zal MKI de doorslag geven. MKI berekeningen voor grondstoffen en/of producten is in sommige gelederen van de bouw al geen keuze meer maar een absolute noodzaak.

Henk van Dop, sales director van Ecochain:” Ecochain klanten, die veel extra opdrachten binnenhalen vanwege hun lagere MKI-waarden, blijken hun teams bovengemiddeld te betrekken bij het milieubeleid. Investeren in milieukennis in plaats van rapporten werkt dus. Medewerkers zijn zeer betrokken en zoeken actief mee naar oplossingen om de MKI van hun producten verder omlaag te brengen. Die integratie is de enige manier om duurzaamheid op lange termijn in je bedrijf te verankeren. Een papieren rapport van een consultant gaat je die integratie echt niet brengen. Duurzaamheid is een license to operate geworden en het is echt tijd om een voorsprong te nemen en die ook te verzilveren.’

Ecochain

Bedrijven die continue verduurzamen hebben te maken met continue verbeterende MKI waardes.

Ecochain is de enige tool die de MKI waardes van al de producten in een bedrijf tegelijk kan meten en volgen. Ecochain maakt een digitale kopie van uw organisatie zodat uw medewerkers de processen, producten en materialen in de tool herkennen. Door gebruik te maken van activity based footprinting berekent Ecochain de footprint tot op het kleinste detail. Wij gebruiken uw financiële boekhouding om een milieuboekhouding aan te leggen zodat u net als in een gewone boekhouding kunt zien waar de milieuverliezen of winst plaats vinden. Natuurlijk is deze tool gevalideerd volgens de internationale ISO-standaarden en voldoen de berekeningen aan de EN 15804 normeringen.

Contact

Ecochain

Henk van Dop

sales director

hvdop@ecochain.com

+31 20 303 57 77


permalink

Overig nieuws Partnernieuws


Op de hoogte blijven?

Wilt u in aanloop naar Building Holland op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen
en informatie? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van Building Holland.

Inschrijven nieuwsbrief

Terug naar boven