Hét innovatie event voor de bouw, installatie en vastgoed

11 t/m 13 april 2020

Een meesterwerk van functie en design

Een meesterwerk van functie en design

De Geberit AquaClean Mera douchewc

De Geberit AquaClean Mera is het toonbeeld van tijdloze elegantie. Ontworpen door Christoph Behling, combineert de nieuwe douchewc van Geberit harmonieus in elke badkamer en zit hij vol met revolutionaire comforttechnologie. Bij de montage zullen professionals direct merken dat echte sanitairexperts betrokken waren bij de ontwikkeling van dit product.

De AquaClean Mera is de eerste douchewc met de gepatenteerde WhirlSpray douchetechnologie: een pulserende douchestraal, aangevuld met dynamische beluchting, die voor een bijzonder goede en zachte reiniging van de billen zorgt. Een hybride-warmwatersysteem biedt een directe en continue toevoer van warm water. Een andere innovatie is de TurboFlush spoeltechnologie, die efficiënt en stil het toilet spoelt. Dit is mogelijk vanwege de kenmerkende vorm van de door Geberit ontwikkelde randloze toiletpot. Verdere functies volmaken de algemene indruk van luxe en comfort, waaronder het zogeheten ‘Welkomprogramma’; als je naar het toilet gaat, licht er subtiel een lichtje op aan de onderkant van het toilet - handig voor ’s nachts -, de toiletdeksel opent en sluit automatisch zodra je in de buurt bent en de wc beschikt over een verwarmde bril, welke onmiddellijk opwarmt zodra er gebruik gemaakt gaat worden van het toilet. Er is ook een geurfilter geïntegreerd, die geactiveerd wordt wanneer iemand op de ergonomische zitting plaatsneemt. Hierdoor heb je geen last van vieze geurtjes in de ruimte. Deze verschillende functies kunnen allen als persoonlijke voorkeuren eenvoudig ingesteld worden op de gebruiksvriendelijke afstandsbediening, behorende bij deze luxe douchewc. Dat de Geberit AquaClean Mera met recht een meesterwerk van functie en design is, is niet onopgemerkt gebleven. In 2016 heeft deze revolutionaire douchewc de iF Design Award gewonnen. In 2017 is naast deze Mera Comfort variant ook de Geberit AquaClean Mera Classic op de markt gekomen.

Het Geberit Omega inbouwreservoir kan aan de bovenkant of de voorkant bediend worden.

 

Geberit Omega inbouwreservoirs passen in vrijwel elk interieurdesignconcept.

 

Geberit AquaClean Mera tilt het niveau van comfort en gemak van een douchewc naar een nog hoger niveau. De verfijnde technologie en het stijlvolle ontwerp vullen elkaar zo goed aan, dat reinigen met water volledig vanzelfsprekend wordt. Gebruikers zullen elke keer opnieuw weer versteld staan van deze revolutionaire douchewc.

Zien is geloven

AquaClean Mera past goed in elke badkameromgeving én springt tegelijkertijd in het oog. Het ontwerp komt van Christoph Behling en wordt gekenmerkt door hoogwaardige materialen, soepele lijnen en naadloze aansluitingen. Het chromen oppervlak van de douchewc wekt de indruk dat het systeem zweeft. Deze illusie wordt extra benadrukt door de speelse weerspiegelingen.

“De Geberit AquaClean Mera is ons meesterwerk. Hij belichaamt de perfecte combinatie van functionaliteit en design," zegt Martin Baumüller, hoofd Geberit AquaClean. "Bent u opzoek naar elegantie en gemak ineen? Dan zal onze nieuwste douchewc, AquaClean Mera, niet alleen indruk op u maken vanwege de esthetische aantrekkingskracht. Deze douchewc zal zich ook voor u winnen met zijn vele intelligente comfortfuncties."

Bijzonder aan deze super-de-luxe douchewc is het zogenaamde ‘welkomprogramma’: zodra u in de buurt komt van het toilet, wordt u verrast door het opkomende oriëntatielicht, gaat de deksel automatisch voor u open en wordt bovendien de verwarming van de toiletzitting direct ingeschakeld.  Uiteraard bevat de AquaClean Mera ook een warmeluchtföhn en geurzuivering vanuit het closet. Met de gebruiksvriendelijke afstandsbediening kunt u eenvoudig uw persoonlijke voorkeuren oproepen en de verschillende functies bedienen.

 

 

 

Reinigen met water – niets is fijner

Als het gaat om de douchefunctie, het belangrijkste onderdeel van een douchewc, dan beschikt Geberit AquaClean Mera over een revolutionaire innovatie. De WhirlSpray douchetechnologie met dubbele douchekop, die voor het eerst in de Mera toegepast wordt, zorgt voor een zeer goede en vederzachte reiniging. Dit wordt mogelijk gemaakt dankzij een zachte, verfrissende douchestraal, die versterkt wordt door dynamische beluchting van de waterstraal. Dit biedt indrukwekkende voordelen: een grondige maar toch zachte manier om met weinig water voor een optimale lichaamshygiëne te zorgen.

Innovatieve TurboFlush spoeltechnologie

De door Geberit ontwikkelde asymmetrische vorm van de binnenkant van de toiletpot zorgt voor een bijzonder grondige en geruisloze spoeling van de wc. Hiervoor is slechts één spoelopening aan de zijkant nodig. De binnenkant van de randloze – rimfree - toiletpot van AquaClean Mera is verrassend ruim en dus geschikt voor mensen van elk postuur. De toiletpot is van hoge kwaliteit en is afgewerkt met een speciale beschermlaag om vuilafzetting te voorkomen. Er zijn zo min mogelijk onbereikbare oppervlakten, randen en hoeken zijn zelfs helemaal weggelaten.

Een toiletzitting is een toiletzitting, denkt u wellicht. Maar dat is niet zo. Geberit AquaClean Mera is voorzien van de nieuwste generatie toiletzittingen, ontwikkeld op basis van uitvoerige tests en ontwerponderzoeken. Deze toiletzitting is gemaakt van het hoogwaardige Duroplast en is ergonomisch vormgegeven, wat resulteert in een uitzonderlijk groot zitcomfort.

Daarnaast kunt u direct genieten van de vrij instelbare verwarmingsfunctie van de toiletzitting. Dankzij een bewegingssensor warmt de toiletzitting al op zodra u in de buurt komt. In tegenstelling tot de gangbare oplossingen verbruikt dit systeem in ruststand geen stroom.

Eenvoudig en betrouwbaar

De mogelijkheden van de installatietechnologie van Geberit zijn vrijwel eindeloos en daardoor kan Geberit AquaClean Mera in bijna alle bouwsituaties geïnstalleerd worden. De standaardafmetingen van Geberit zorgen ervoor dat de douchewc aangesloten kan worden op alle voorwandsystemen, maar ook op de Monolith wc modules.     

De voordelen van deze systematische aanpak zijn al in het voorstadium van de installatie zichtbaar:  afgezien van het zorgen voor een stroomvoorziening, is er geen extra planning nodig. Net als alle Geberit AquaClean douchewc's is ook de Geberit AquaClean Mera uitgerust met een geïntegreerde onderbreking van het drinkwatersysteem. Het is dus niet nodig om extra apparaten te installeren om te voldoen aan de EN 1717 , EN 13077 en NEN 1006 normen voor drinkwater. Bovendien kunnen de bewegingsgevoelige bedieningsplaten van Geberit, zoals de Geberit Sigma80 en Sigma10 modellen, voorzien worden van een directe stroomvoorziening vanuit de AquaClean Mera. Dankzij de uitstekende afstemming met de voorwandsystemen van Geberit kunnen elektrische en sanitaire installaties onafhankelijk van elkaar gemonteerd worden.

Ondanks een totaalgewicht van ruim 30 kilo kan Geberit AquaClean Mera eenvoudig door één vakman gemonteerd worden, dankzij een slim doordacht verpakkingsconcept met geïntegreerde montagehulp. Dit is ontworpen om zonder extreme kracht het apparaat te kunnen positioneren. Ook de voorgemonteerde geluidsisolatie op het metalen frame vereenvoudigt de installatie.

www.geberit-aquaclean.nl/mera


permalink

Meer artikelen van Geberit

Overig nieuws Partnernieuws


Op de hoogte blijven?

Wilt u in aanloop naar Building Holland op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen
en informatie? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van Building Holland.

Inschrijven nieuwsbrief

Terug naar boven