Hét innovatie event voor de bouw, installatie en vastgoed

11 t/m 13 april 2020

Start verkoop Berckelbosch Eindhoven – deelplan Strauss

Start verkoop Berckelbosch Eindhoven – deelplan Strauss

De verkoop van deelplan Strauss gelegen in de tuinwijk Berckelbosch in Eindhoven is woensdag 29 mei van start gegaan. Het plan omvat 37 energieneutrale-, Nul Op de Meter- (NOM) en gasloze stads-, twee-onder-een-kap- en vrijstaande woningen in een groene en ruim opgezette omgeving.

Berckelbosch

In Berckelbosch realiseert Ballast Nedam Development de komende jaren nog ongeveer 400 energieneutrale- en NOM-woningen. De wijk Berckelbosch kenmerkt zich onder andere door de ruime en groene stedenbouwkundige opzet en een warme jaren ‘30 architectuur. Berckelbosch is stedelijk gelegen nabij de stadsring van Eindhoven, dagelijkse voorzieningen liggen op loopafstand.

Architectuur

Het spraakmakende jaren ‘30 ontwerp is getekend door Luijten Smeulders Architecten uit Tilburg. De typisch jaren ’30 architectuur kenmerkt zich door extra diepe overstekken van het dak en de goten, steile kappen, luxe detaillering, het kleur- en materiaalgebruik en de wisselende dak oriëntaties.

Vele woningtypes

Door wisselende maatvoeringen in breedte en diepte van de rij- en hoek ontstaat een breed palet aan woonvarianten. Door de slimme positionering van de twee verschillende gevelvarianten van de vrijstaande en twee-onder-een-kap woningen ontstaat een afwisselend straatbeeld. Daarnaast kan gekozen worden uit twee verschillende basisplattegronden en is de woning helemaal op maat samen te stellen door de extra’s en upgrades. De voortuinen zijn groen aangekleed met hagen en de overgangen van openbaar naar privéterrein bestaan uit zorgvuldig ontworpen erfscheidingen.

Duurzaamheid, Gezondheid en Biodiversiteit

Ballast Nedam Development hecht veel waarde aan duurzaamheid, gezondheid en biodiversiteit. Zo zijn de woningen minimaal energieneutraal en dus zeer energiezuinig. Bovendien is vrijwel elke woonvariant ook als Nul Op de Meter (NOM) woning ontworpen. Bij een NOM-woning wordt (genormeerd) net zoveel energie opgewekt als verbruikt. Naast lage energielasten biedt dit bovendien het voordeel van extra financieringsruimte. Ook kan voor het ventilatieconcept Pure Air worden gekozen. Pure Air zorgt voor schone binnen lucht. Het filtert fijnstof en regelt een optimale luchtvochtigheid en bevordert hierdoor de gezondheid van de bewoners. Daarnaast wordt ook de biodiversiteit in de wijk bevorderd. Samen met Vogelbescherming Nederland en Zoogdiervereniging is gekozen om inbouwstenen voor vogels en vleermuizen in de woningen op te nemen. Samen met de groene inrichting van de kavels en het behoud van volwassen openbaar groen, draagt dit bij aan het behouden en versterken van de biodiversiteit in de stad.

Prijzen en informatie

De koopsommen variëren van € 325.000 tot € 568.500 vrij op naam. Meer informatie is te vinden op de website van Berckelbosch: www.berckelbosch.nl Voor aanvullende informatie en vragen kunt u contact opnemen met Van Santvoort Makelaars: nieuwbouw@eindhoven.vansantvoort.nl, 040-2692530.


permalink

Overig nieuws Partnernieuws


Op de hoogte blijven?

Wilt u in aanloop naar Building Holland op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen
en informatie? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van Building Holland.

Inschrijven nieuwsbrief

Terug naar boven