Hét innovatie event voor de bouw en vastgoed

17 t/m 19 april 2018

Bouwcenter

Bouwcenter lanceert innovatief EQ zero concept

Bouwcenter presenteert met trots EQ zero. Hét totaalconcept voor comfortabel wonen met nul op de meter. EQ zero is een uniek modulair water- en energiebesparingssysteem dat alleen naar behoefte verbruikt. Exact op dát tijdstip en in die ruimte waar de bewoner verblijft. Dit bespaart energie en zorgt voor een gezonde en comfortabele leefomgeving.

De verschillende systeemonderdelen

Het geavanceerde totaalsysteem omvat alle onderdelen voor een comfortabel binnenklimaat, waaronder een ventilatiesysteem, infraroodverwarming, circulatiedouche en klimaatbeheersing. De onderdelen worden aangestuurd door een slimme controller. Zo hoeft er niet meer nagedacht te worden over energieverbruik. De PCM-zonnecollector zorgt voor constante aanvoer van warm water. In de ‘zero’-variant wordt energiewinning verzorgd door een windturbine en/of zonnepanelen. Zo is er altijd voldoende energie voor de dagelijkse activiteiten. Het systeem is plug-and-play, uit te breiden aan de hand van individuele woonwensen en budget en hiermee geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie.

Bijna Energieneutraal (BENG) in 2020

Bouwcenter loopt hiermee vooruit op het Europese en Nederlandse overheidsbeleid, waarin is bepaald dat álle nieuwe gebouwen in 2020 bijna energieneutraal (BENG) gebouwd moeten worden.

“Het EQ zero concept biedt vele voordelen. Zo zijn de onderdelen eenvoudig te installeren door elke bouwprofessional en het systeem heeft een lagere kostprijs dan de huidige systemen die op de markt zijn. Maar de meeste voordelen halen wij uit het totaalconcept van het maken van het technisch advies en berekeningen, het verzorgen van de installatiehandleiding, de eindcontrole en het garantiecertificaat voor de NOM-woning. Hiermee ontzorgen wij de aannemer enorm gedurende het gehele bouwproces.”, aldus Serge de Boer, commercieel manager Bouwcenter.

Over Bouwcenter

Bouwcenter is, met 86 vestigingen, de grootste landelijke formule van bouwmaterialengroothandels van Nederland. Alle Bouwcenters zijn regionaal werkende familiebedrijven die zich onderscheiden in kennis en vakmanschap.

Verder lezen

Stand: 10.016
Plattegrond


Bouwcenter

T: 0183 650 100


Maak nu alvast een afspraak met deze partner

U wilt verzekerd zijn van een goed gesprek met een van onze partners op Building Holland?
Via deze meeting planner kunt u een persoonlijke afspraak plannen bij de partner naar keuze.

Direct een afspraak makenOp de hoogte blijven?

Wilt u in aanloop naar Building Holland op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen
en informatie? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van Building Holland.

Inschrijven nieuwsbrief

Terug naar boven