Hét innovatie event voor de bouw, installatie en vastgoed

11 t/m 13 april 2020

Fresh-r

Fresh-r; wereldkampioen ventileren.

 

Fresh-r, een innovatieve Nederlandse ventilatie-oplossing, won recentelijk in München de Passive House Component Award en is daarmee feitelijk uitgeroepen tot wereldkampioen ventileren.

 

Maar wat is Fresh-r nu eigenlijk precies? Fresh-r is een ventilatiesysteem dat de binnenlucht gezond en comfortabel houdt, zonder energie te verspillen.


De Fresh-r bestaat uit een doos-constructie met daarin twee ventilatoren die in tegenovergestelde richting blazen. Daartussen zit de warmtewisselaar die gebruik maakt van gewoven koperdraad. Deze is makkelijk eruit te halen en past gewoon in een vaatwasmachine. Ingebouwde sensoren houden van de luchtkwaliteit in de gaten. Het gaat dan om vocht en temperatuur en dus dauwpuntberekening. Maar ook CO2- en fijnstofmeting. Die gegevens kun je als gebruiker en beheerder zien en controleren. Het apparaat gebruikt de metingen door de in- en uitgaande lucht te balanceren en zich automatisch in te stellen op de ventilatiebehoefte; veel ventileren bij veel aanwezige mensen en weinig bij minder mensen. Als het vriest houdt het apparaat de warmte binnen en bij een hittegolf wordt juist de koelte binnen gehouden. Allemaal automatisch geregeld. Je hebt er geen omkijken naar want Fresh-r weet automatisch wat het moet doen.’

 

Maximaal comfort en gebruiksgemak is wat Fresh-r levert, terwijl het de lucht binnen gezond houdt, zonder energie te verspillen. Door continue CO2 en luchtvochtigheid te meten en te ventileren als het nodig is. Als de waarden stijgen wordt er geventileerd en halen filters het fijnstof uit de kamer. De muffe lucht wordt naar buiten geblazen en de frisse lucht naar binnen. De luchtstromen raken elkaar niet. Doordat het koper in de wisselaar de warmte van de uitgaande lucht aan de inkomende lucht geeft, gaan er maar een paar graden verloren. 87 procent van de warmte blijft binnen. Zo vermindert iedere geïnstalleerde Fresh-r onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. En heeft de bewoner een comfortabele woning zonder tocht, vocht en koudeval.

 

Fresh-r is makkelijk te installeren omdat er geen luchttoevoerbuizen nodig zijn en weinig luchtafvoerbuizen. Een Fresh-r is binnen een halve dag geïnstalleerd. Ook het onderhoud is gemakkelijk. De warmtewisselaar hoeft maar 1 keer per jaar in de afwasmachine en dat kan de bewoner zelf doen. Mocht er een defect optreden, geeft het apparaat dat zelf aan en meestal ook wat er aan de hand is. Meestal is dat door oneigenlijk gebruik omdat er bijvoorbeeld een sok of een stofdoek in het systeem is gekomen. Het apparaat is modulair opgebouwd en dus heel makkelijk te repareren waar nodig. Doordat de installatie en het onderhoud zo minimaal zijn is de total cost of ownership heel laag. Doorslaggevend voor de internationale Passive House jury.

 

Meer info: www.fresh-r.eu

Verder lezen

Stand: 11.66
Plattegrond


Fresh-r

Nog geen items gevonden

Maak nu alvast een afspraak met deze partner

U wilt verzekerd zijn van een goed gesprek met een van onze partners op Building Holland?

Via de Building Holland Match & Meet app heeft u de mogelijkheid om met aantrekkelijke zakenpartners in contact te komen. Zowel bezoekers van Building Holland als exposanten bevinden zich op de Match & Meet app.
 

Naar de Match & Meet appOp de hoogte blijven?

Wilt u in aanloop naar Building Holland op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen
en informatie? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van Building Holland.

Inschrijven nieuwsbrief

Terug naar boven