Hét innovatie event voor de bouw, installatie en vastgoed

11 t/m 13 april 2020

Soprema

In Nederland is SOPREMA vooral bekend als producent en toeleverancier van bitumineuze en synthetische waterdichting. Wereldwijd is het bedrijf al jaren ook een grote speler op het
gebied van isolatie-oplossingen.

Isolatie
SOPREMA is nog een relatief onbekende naam in de Nederlandse isolatiemarkt. Dit in tegenstelling tot andere landen, waar het bedrijf een bekende naam is en een groot deel van de markt in handen heeft. Vanuit een achttal productielocaties produceert het in Europa isolatiematerialen zoals PIR, PUR, XPS, EPS en houtvezelisolatie (PAVATEX). Het voordeel dat voor alle producten geldt, is natuurlijk ook op alle isolatieproducten van toepassing: “We staan bekend om onze korte lijnen. Wij zoeken rechtstreeks contact met de verwerker. Dat betekent dat we snel zijn met prijsopgaves en levering. En dat je altijd met experts te maken hebt!

Natuurlijke isolatie
Er bestaan heel wat isolatiematerialen met uitstekende isolatiewaarden. Een isolatiemateriaal dat in onze streken veel minder bekend is dan in pakweg Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk, is houtvezelisolatie. Zoals de naam al zegt; isolatiemateriaal op basis van houtvezels. Het is de nieuwste productgroep binnen de SOPREMA group: Pavatex. “Pavatex maakt de duurzaamheidscirkel rond, van grondstof naar productie tot afgewerkt product en de fase daarna. Bij elke stap staat de zorg voor mens en milieu voorop.”

SOPREMA ging op zoek naar een product met een zo klein mogelijke ecologische impact in combinatie met een zo hoog mogelijke kwaliteit. Het resultaat: Pavaflex Plus. “Een absolute blikvanger en game changer onder de houtvezelisolatiematerialen. Daarnaast een toonbeeld van een toekomstgerichte en uiterst duurzame cradle to cradle oplossing.”

Bijzonder is het uitstekende isolerende karakter, met een lambda-waarde van slechts 0,036 W/mK. “De beste isolatiewaarde vandaag op de markt van de natuurlijke isolatie. Pavaflex Plus is geschikt voor isolatie van zowel daken, binnenwanden als plafonds.”


Fries bloed
Het kantoor van SOPREMA in Nederland bevindt zich in het Friese IJlst. Voorheen was dat de locatie van Troelstra & de Vries, een familiebedrijf dat generaties lang marktleider was op het gebied van bitumineuze dakbedekkingen. In 2007 werd het Friese familiebedrijf ingelijfd door de SOPREMA groep. De overgang van Troelstra & de Vries naar SOPREMA betekent dat de Nederlandse tak van het bedrijf sindsdien hard groeit. Met meer personeel in de binnen- en buitendienst en een uitgebreider pakket aan producten. SOPREMA biedt haar klanten nu echt totaaloplossingen aan. Naast bitumineuze ook kunststof dakbedekking en een breed scala aan isolatie-oplossingen en vloeibare harsproducten.


Laat u adviseren door een expert
Bent u er nog niet uit welk product voor u de beste oplossing is? Het SOPREMA-team kan u dus als geen ander adviseren bij uw keuze. Een bezoek brengen aan onze stand op Building Holland kan natuurlijk ook.

Verder lezen

Stand: 11.21
Plattegrond


Soprema

Geeuwkade 21
8650 AA IJLST

T: (0515) 53 30 00


Nog geen items gevonden

Maak nu alvast een afspraak met deze partner

U wilt verzekerd zijn van een goed gesprek met een van onze partners op Building Holland?

Via de Building Holland Match & Meet app heeft u de mogelijkheid om met aantrekkelijke zakenpartners in contact te komen. Zowel bezoekers van Building Holland als exposanten bevinden zich op de Match & Meet app.
 

Naar de Match & Meet app


Social Media

Linkedin   


Op de hoogte blijven?

Wilt u in aanloop naar Building Holland op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen
en informatie? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van Building Holland.

Inschrijven nieuwsbrief

Terug naar boven