Circulair Bouwen

Circulair bouwen is tegenwoordig een noodzaak binnen de bouw- en vastgoedsector. Het draait om het slim gebruikmaken van grondstoffen, producten en goederen zodat deze oneindig herbruikt kunnen worden. Ontdek de nieuwste circulaire innovaties voor de bouw- vastgoed- en installatiesector en woon keynotes bij van experts op het gebied van circulariteit op Building Holland 2020!

Materialenpaspoort

Momenteel zitten we in een onhoudbare situatie. We delven grondstoffen, maken daar producten van en vervolgens worden die producten weggegooid. Dit ‘afval’ wordt vaak verbrand waarna er niks meer mee gedaan kan worden. We kunnen dit voorkomen door materialen een identiteit ofwel paspoort te geven. Bij de sloop of demontage van gebouwen maakt het materialenpaspoort inzichtelijk welke materialen in de bouw zijn gebruik en verwerkt in het gebouw. Het terugwinnen van deze materialen is daardoor een stuk makkelijker.

Wat is circulair bouwen?

Circulair bouwen is het zo effectief mogelijk hergebruiken van grondstoffen en materialen in het gehele bouwproces. Zo wordt de uitputting van grondstoffen voorkomen. Circulair bouwen is een begrip afkomstig vanuit de circulaire economie. Een gebouw is circulair als bij de bouw en het onderhoud ervan grondstoffen en materialen in een gesloten kringloop worden gehouden zonder schadelijke emissies. Lees hier meer over circulair bouwen.

Circulariteit op Building Holland 2020

Maak kennis met de nieuwste innovaties binnen de circulaire bouw tijdens Building Holland en kom je meer te weten over de laatste trends en ontwikkelingen. Kom meer te weten op het gebied van circulariteit door ons uitgebreide aanbod aan toonaangevende sprekers op het gebied van circulariteit. Blijf hieronder op de hoogte van onze sprekers en het laatste nieuws op het gebied van circulariteit.

Partners

Nog geen programma bekend.

Sprekersprogramma

Nog geen programma bekend.

Nieuws

Ontdek onze andere thema's

Jouw circulaire innovatie tonen op Building Holland 2020?

Vul dan hieronder jouw informatie in!

Scroll naar top