Energietransitie

De bouw- vastgoed- en installatiesector hebben enorme uitdagingen op het gebied van de Energietransitie. Vanaf 2020 dient de nieuwbouwproductie volledig klimaatneutraal te zijn en moeten er minimaal 50.000 bestaande woningen verduurzaamd worden. Tijdens Building Holland doe je kennis op over hoe je inspeelt op de verduurzaming binnen de markt, worden de nieuwste innovaties getoond en spreken relevante experts op het gebied van verduurzaming.

Duurzame woningen

In 2050 moet de gehele woningvoorraad, van 6 miljoen woningen, volledig verduurzaamd zijn. Voor 2022 moeten 100.000 woningen verduurzaamd zijn waarna het tempo omhoog moet naar 200.000 verduurzaamde woningen per jaar. Hiervoor moet bijvoorbeeld heel Nederland het gas af. Sinds 1 juli 2018 mogen nieuwbouwhuizen niet meer aangesloten worden op het gasnet. Dit is een onwijs grote opgave voor de vastgoed- bouw- en installatiesector.

 

Wat is de Energietransitie?

De Energietransitie is de overgang en het proces naar een duurzaame energievoorziening voor heel Nederland. Deze overgang raakt iedereen. Fossiele brandstoffen worden vervangen door duurzame energiebronnen en er is veel aandacht voor energiebesparing en energieopslag. De Nederlandse overheid heeft meerdere doelen gesteld om in 2050 volledig klimaatneutraal te zijn als land.

De Energietransitie op Building Holland 2020

Op Building Holland maak je kennis met de nieuwste innovaties en ideeën in het kader van de Energietransitie en verduurzaming in de bouw- vastgoed- en installatiesector. Laat je inspireren door sprekers die koplopers zijn in de markt als het aankomt op de Energietransitie.

Partners

Nog geen programma bekend.

Sprekersprogramma

Nog geen programma bekend.

Nieuws

Ontdek onze andere thema's

Jouw duurzame innovatie tonen op Building Holland 2020?

Vul dan hieronder jouw informatie in!

Scroll naar top