Juryleden Rabobank Innovation Challenge

De Rabobank Innovation Challenge is inmiddels uitgegroeid tot een van de meest ambitieuze prijzen binnen de bouw- en vastgoedsector. Centraal staan innovaties die een substantiële bijdrage leveren aan het verduurzamen van de gebouwde omgeving van Nederland. Er kan worden ingezonden de categorieën Energietransitie, Circulariteit en Slim & Gezond. De jury toetst aan de hand van de volgende criteria: de mate van oplossend vermogen, schaalbaarheid, vernieuwingsgraad en de klantwaarde.

 

 

Anke Verhagen

Anke Verhagen is business developer Sustainability and Circular Economy bij Real Estate Rabobank. Ze is lid van de expert pool ‘Duurzaam Zakelijk Vastgoed’ van de Nederlandse Vereniging van Banken, lid van het transitieteam Circulaire Bouweconomie en lid van de ‘Werkgroep Duurzaamheid’ van de Nederlandse Vereniging voor Institutionele Beleggers. Anke is de drijvende kracht achter de Rabobank Innovation Challenge

 

Biense Dijkstra
Biense Dijkstra is directeur van Bouwgroep Dijkstra Draisma, winnaar van de Cobouw50 Award voor best presterende bouwonderneming van het jaar. In 2019 werd Biense door de lezers van Cobouw uitgeroepen tot Bouwpersoon van het Jaar. 

 

Sabine Stuiver

Sabine Stuiver is CMO en mede-oprichter van Hydraloop Systems, een wereldleider in het ontwerpen en produceren van innovatieve en baanbrekende gedecentraliseerde waterrecyclingproducten. Tijdens de Building Holland 2019 heeft Hydraloop de Rabobank Innovation Challenge in de categorie Circulariteit gewonnen.

 

Claudia Reiner

Claudia Reiner is directeur van installatiebedrijf Caris & Reiner en vicevoorzitter van Techniek Nederland Nederland. Ze is ondernemer, bestuurder en netwerker met een passie voor duurzaamheid en energiebesparing in de gebouwde omgeving. Claudia is onder meer bestuurslid van het Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht onderzoek SIA en lid van de taskforce bouwagenda.

 

Francesco Veenstra

Franceso Veenstra is oprichter van Vakwerk Architecten. Dit is een nieuw architectenbureau (opgericht in 2017) met een nieuwe set aan waarden: toegankelijk, verantwoordelijk, bevlogen en zorgzaam. Daarnaast is Franceso voorzitter van de  BNA en voorzitter van het Royal Institute of Dutch Architects.

 

Gijs Folmer

Gijs Folmer is directeur Midden en Noord Nederland bij Van Dorp Installaties.

 

Jan Willem van de Groep
Jan Willem van de Groep is oprichter van Factory Zero waaraan hij tot september 2020 was verbonden.  Op dit moment is hij beschikbaar om mee te helpen programma’s en projecten op te zetten rondom energietransitie, industrialisering en biobased bouwen. Jan Willem is een veelgevraagd spreker.

 

Marjet Rutten

Marjet Rutten is aanjager van vernieuwing in de bouw-, installatie- en vastgoedsector. Ze adviseert tot op ministerieel niveau over nieuwe ontwikkelingen, geeft lezingen en is veelgevraagd jurylid. Speciale expertise heeft ze op gebieden als energietransitie, digitalisering en industrialisatie. In 2019 stond ze in de top tien van de ABNAMRO Duurzame 50.

 

Wietse Wallinga
Wietse  Wallinga is directeur van Smart WorkPlace, bestuurslid Happy Building Index en  partner van de  WorkPlace Academy. Hij heeft aan de basis gestaan van het platform Duurzaam Gebouwd en het event Building Holland. 

 

Wouter Truffino

CEO en founder van Holland ConTech & PropTech. Holland ConTech & PropTech is het ecosysteem voor bedrijven die de bouw- en vastgoedsector willen innoveren. De organisatie zorgt ervoor dat innovatieve PropTech bedrijven en corporate grownups met elkaar verbonden worden. In 2019 is Holland ConTech & PropTech uitgeroepen tot ‘Top Association’ van de wereld door MetaProp NYC.

Scroll naar top