Hét innovatie event voor de bouw, installatie en vastgoed

9 t/m 11 april 2019

Bernard Wientjes

Bernard Wientjes

Functie:
Voorzitter

Organisatie:
Taskforce Bouwagenda

Voordat Bernard Wientjes voorzitter werd bij VNO-NCW maakte hij als voorzitter van de Werkgeversorganisatie AWVN deel uit van het Dagelijks Bestuur van VNO-NCW. Hij nam vanuit deze positie namens VNO-NCW zitting in de Sociaal Economische Raad. Van mei 2005 tot juli 2014 was hij voorzitter van de ondernemingsorganisatie VNO-NCW en werd daardoor vice-voorzitter van de SER en co-voorzitter van de Stichting van der Arbeid.

Van 2014 tot 2017 was Bernard Wientjes hoogleraar aan de Universiteit Utrecht. Hij bekleedde de leerstoel “Ondernemerschap en Leiderschap”, ondergebracht bij Utrecht University School of Economics (U.S.E.).

Per 1 mei 2015 is hij voorzitter van de Raad van Commissarissen van KPMG.

Als nevenfuncties is Bernard Wientjes voorzitter van het Rijksmuseumfonds, lid van de Raad van Advies van het Dordrechts Museum, directeur van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschap, lid van de Raad van Aanbeveling van het project ‘Veenhuizen’ in de gemeente Noordenveld, lid van het Comité van Aanbeveling van het Residentieorkest in Den Haag, lid van de Raad van Ambassadeurs van het Noord Nederlands Orkest, lid van de Adviesraad van het World Healthcare Forum, lid van het Comité van Aanbeveling van het Panorama Mesdag in Den Haag, lid van het Comité van Aanbeveling van de Avond van Wetenschap & Maatschappij, voorzitter Raad van Advies Sociale Verzekeringsbank.

« Naar het overzicht


Op de hoogte blijven?

Wilt u in aanloop naar Building Holland op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen
en informatie? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van Building Holland.

Inschrijven nieuwsbrief

Terug naar boven