Hét innovatie event voor de bouw, installatie en vastgoed

11 t/m 13 april 2020

Bernard Wientjes

Bernard Wientjes

Functie:
Voorzitter

Organisatie:
Bouwagenda

Per 1 mei 2015 is hij voorzitter van de Raad van Commissarissen van KPMG.

Bernard Wientjes (19 mei 1943 Amsterdam) voltooide het Gymnasium B en studeerde Nederlands Privaatrecht in Amsterdam. Door het vroegtijdig overlijden van zijn vader nam hij in 1969 de leiding van het familiebedrijf over.
Hij heeft deze onderneming uitgebreid tot een groep van ondernemingen met een sterke positie in de markt van kunststofproducten. In 1970 startte hij een onderneming die, als een van de eerste in Europa, badkamerproducten uit kunststof produceerde en wel onder het merk Ucosan. Dit bedrijf ontwikkelde zich tot een van de toonaangevende Europese producenten van kunststof badkuipen, douchebakken en Whirlpools. Ucosan onderscheidde zich door innovatie en creatief design!
In 1999 verkocht hij Ucosan aan het Duitse concern Villeroy&Boch AG en trad zelf toe tot de Raad van Bestuur van dit concern. Binnen de Raad van Bestuur van Villeroy&Boch was hij verantwoordelijke voor de divisie “Wellness”.
 
Voordat Bernard Wientjes voorzitter werd bij VNO-NCW maakte hij als voorzitter van de Werkgeversorganisatie AWVN deel uit van het Dagelijks Bestuur van VNO-NCW. Hij nam vanuit deze positie namens VNO-NCW zitting in de Sociaal Economische Raad. Van mei 2005 tot juli 2014 was hij voorzitter van de ondernemingsorganisatie VNO-NCW en werd daardoor vicevoorzitter van de SER en co-voorzitter van de Stichting van der Arbeid.

Van 2014 tot 2017 was Bernard Wientjes hoogleraar aan de Universiteit Utrecht. Hij bekleedde de leerstoel “Ondernemerschap en Leiderschap”, ondergebracht bij Utrecht University School of Economics (U.S.E.).

Per 1 mei 2015 is hij voorzitter van de Raad van Commissarissen van KPMG.

Per 1 december 2016 is hij voorzitter van de Taskforce De Bouwagenda.

Per 1 oktober 2017 is hij voorzitter van de Raad van Advies bij de SvB

Per 12 juni 2018 is hij voorzitter bij de Koninklijke VNCI.

Bernard Wientjes heeft een aantal nevenfuncties waaronder; voorzitter van de RvT Stichting Petje af.

« Naar het overzicht


Op de hoogte blijven?

Wilt u in aanloop naar Building Holland op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen
en informatie? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van Building Holland.

Inschrijven nieuwsbrief

Terug naar boven