Hét innovatie event voor de bouw, installatie en vastgoed

9 t/m 11 april 2019

Freerk André de la Porte

Freerk André de la Porte

Functie:
Voortrekker C23

Organisatie:
Humble Buildings

Na het afronden van zijn studie Elektrotechniek aan de HTS in Eindhoven heeft Freerk een MBA (International Management) gehaald aan de European University in Antwerpen. Na zijn studie is hij in dienst gekomen bij Philips Internationaal. Onderdeel van de functie was het begeleiden van de ontwikkeling van software, gericht op de internationale reismarkt. Het ontwikkelen van software is de rode draad gebleven in de rest van zijn carrière. Niet alleen voor de gezondheidzorg maar ook voor de grotere advocaten en notariskantoren, softwaretools voor User Interfaces en de security & Back-up markt. In 2013 werd hij manager bij EK Solutions, een systemintegrator op het gebied van Domotica en Gebouwautomatisering. Hier heeft hij concepten ontwikkeld waarbij de integratie van de E- en de W- wereld centraal staan, met als resultaat een aanzienlijke energiegebruik reductie met behoud van comfort niveau. Van 2014 t/m 2017 was hij tevens bestuurslid van KNX Nederland.

Freerk is een voorvechter van het beschikbaar stellen en delen van (gebouw)data. Op dit moment zijn er te veel bedrijven die data verzamelen over de prestaties van gebouwen. Door deze data niet ter beschikking te stellen, door onwil of door technische beperkingen, wordt een kans om gebouwen duurzamer te maken, gemist. Dit is niet alleen nadelig voor huurders van kantoorruimte maar ook voor vastgoedeigenaren.

Namens Humble Buildings is Freerk de voortrekker van C23. Vastgoedeigenaren worden door C23 geholpen bij het opstellen van MJOP’s, waarbij het duurzame karakter van de investering zichtbaar wordt en meetbaar is. De combinatie van software- en data-diensten maakt dat een gebouweigenaar exact weet welke kosten de komende jaren te verwachten zijn en of het onroerend goed voldoet aan het wettelijk kader. Van inspectiediensten tot en met energieadvies en (onderhoud) leverancier selectie, C23 ondersteund en ontzorgt.

« Naar het overzicht


Op de hoogte blijven?

Wilt u in aanloop naar Building Holland op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen
en informatie? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van Building Holland.

Inschrijven nieuwsbrief

Terug naar boven