Hét innovatie event voor de bouw, installatie en vastgoed

9 t/m 11 april 2019

Hans Goverde

Hans Goverde

Functie:
Architect

Organisatie:
Kraaijvanger

Circular Design

Hans Goverde is partner architect van Kraaijvanger Architects.

Het ideaal van Kraaijvanger Architects is een gebouw dat energie levert, lucht en water zuivert, ruimte biedt aan biodiversiteit en geen afval produceert.

Wij proberen dit te bereiken door zo veel mogelijk gezonde en herbruikbare materialen toe te passen en alle cycli in het gebouw (water, materialen, voedsel, energie en lucht) zo veel mogelijk sluitend te maken.

Onze ambitie is bij elk project helder: 100% cradle to cradle en energieleverend. Met ons ontwerp voor Stadhuis Venlo maken we al een grote sprong voorwaarts in de verwezenlijking hiervan en in 1994 ontwierpen wij met Ecotopia ons eerste energie neutrale gebouw.

Hans Goverde

Zijn meest spraakmakende recente werk betreft het Stadskantoor Venlo, een Cradle2Cradle ontwerp dat gericht is op de gezondheid van gebruikers en omgeving. Het ‘Early Childhood Centre’ is een uitbreiding van de ‘American School’ in Wassenaar. Een gezonde omgeving waar jonge kinderen spelenderwijs leren waar duurzaamheid om gaat. Door toepassing van water, natuurlijke materialen, en zichtbaar te maken hoe energie wordt opgewekt komen kinderen op vanzelfsprekende wijze in aanraking met dit thema. Ook is Hans supervisor van de gebiedstransformatie Hart van Zuid Rotterdam.

Zijn architectuur wordt gekenmerkt door oog voor de menselijke schaal binnen een grootschalige - vaak binnenstedelijke - context. Als partner van Kraaijvanger Architects richt Hans Goverde zich op complexe binnenstedelijke opgaven, multifunctionele gebouwen en geïntegreerde ontwerpprocessen.

« Naar het overzicht


Op de hoogte blijven?

Wilt u in aanloop naar Building Holland op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen
en informatie? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van Building Holland.

Inschrijven nieuwsbrief

Terug naar boven