Hét innovatie event voor de bouw, installatie en vastgoed

11 t/m 13 april 2020

László Vákár

László Vákár

Functie:
Constructief ontwerper

Organisatie:
Movares

Ir. L.I. Vákár is de constructief ontwerper van veel markante stationskappen en traversen en het Verkeersleidingsgebouw/Technisch Centrum in Amsterdam. Een wezenlijke plaats in zijn ontwerpactiviteiten neemt de intensieve samenwerking met architecten en andere disciplines in.

Vanuit zijn kennis van meervoudig ruimtegebruik, sporen en constructies ontwikkelde hij het zogenaamde stapeldokmodel voor de Zuidas in Amsterdam, waarbij door het ondergronds stapelen van de vervoersinfrastructuur onder het te ontwikkelen vastgoed onder andere een belangrijke versnelling van de bouwtijd kon worden bereikt.

Hij ontwikkelde daarnaast koud buigbaar gelaagd glas, dat inmiddels zowel enkel- als isolatieglastoepassingen kent en tot grote kostenbesparingen leidt, en een bijzondere glasbevestiging waardoor vrijwel zonder meerkosten een brandhangendheid van 30 minuten kan worden gehaald. De nieuwste ontwikkeling hierin vormen koud buigbare zonnepanelen, triple glas en de toepassing voor snelwegoverhuivingen. Dit heeft geleid tot het concept van De Duurzame Weg dat een oplossing biedt voor de milieuoverlast van snelwegen en tevens energie levert voor omliggende bebouwing.

Hij maakt deel uit van de redactieraad van het vakblad Bouwen met Staal.

« Naar het overzicht


Op de hoogte blijven?

Wilt u in aanloop naar Building Holland op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen
en informatie? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van Building Holland.

Inschrijven nieuwsbrief

Terug naar boven