Hét innovatie event voor de bouw, installatie en vastgoed

9 t/m 11 april 2019

Maurice Rebel

Maurice Rebel

Functie:
Senior Account Manager Heating

Organisatie:
LG Electronics

Maurice heeft ruime ervaring op het gebied van duurzaamheid. Vanaf het moment dat hij circa vijf jaar geleden in aanraking kwam met zonnepanelen en de laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen, heeft het onderwerp duurzaamheid hem in zijn greep.

Voor hij aan de slag ging als Senior Account Manager Heating bij LG Electronics, was Maurice Account Manager bij een ingenieursbureau. In deze rol was Maurice onder andere betrokken bij het geven van advies in duurzame opwek, energiemanagement en WKO-optimalisatie. In zijn huidige functie bij LG ligt de focus op de stijgende vraag naar lucht-waterwarmtepompen.

De klimaatsystemen van LG bieden klanten een duurzame oplossing voor iedere ruimte en elk doel. De systemen worden zo energie-efficiënt mogelijk geproduceerd waardoor de CO2-uitstoot en de uitstoot van afvalstoffen worden verlaagd. Het Amerikaanse Magazine Forbes heeft LG zelfs uitgeroepen tot een van de meest duurzame bedrijven ter wereld. “Een prestatie waar we erg trots op zijn”, stelt Maurice. “Wij hebben bij LG de ambitie om bij te dragen aan de energietransitie. Weg van het aardgas en energieneutraal worden. LG kan hierin als totaalfabrikant een grote rol spelen. Naast de innovatieve consumentenelektronica, dus ook met onze lucht-water-warmtepompen, zonnepanelen, omvormers en accu’s. Al deze apparaten zullen op termijn dankzij de techniek van het Internet of Things met elkaar verbonden zijn in de toekomstige Smart Homes.”

Met zijn enthousiasme voor duurzaamheid wil Maurice bijdragen aan het creëren van een comfortabel woon-, werk- en leefklimaat. “Zelfs in mijn privéleven ben ik bezig met energiebesparingen en duurzame oplossingen. Mijn dak bevat bijvoorbeeld veertien zonnepanelen en ik ben mijn eigen verbruik gaan monitoren wat heeft geleid tot energiezuinige maatregelen. Naast Senior Accountmanager bij LG ben ik natuurlijk zelf ook consument, en daarin geef ik graag het goede voorbeeld!”

« Naar het overzicht


Op de hoogte blijven?

Wilt u in aanloop naar Building Holland op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen
en informatie? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van Building Holland.

Inschrijven nieuwsbrief

Terug naar boven