Hét innovatie event voor de bouw, installatie en vastgoed

9 t/m 11 april 2019

Thomas Rau

Thomas Rau

Functie:
Architect

Organisatie:
RAU

Inspirator en eye-opener voor de architect. Kritisch. To the point. Al jaren is Duurzaam ontwerpen voor Rau de standaard. Daarnaast wil hij met zijn initiatief oneplantarchitecture de verandering echt vormgeven. Nationaal en internationaal toonaangevende duurzame projecten ontworpen zoals; WNF hoofdkantoor Zeist en Woopa in Lyon.

Thomas Rau werkt sinds 1990 als architect in Amsterdam, waar hij in 1992 RAU oprichtte. RAU neemt actief deel aan de huidige internationale discussie over duurzaamheid en de ontwikkeling van energiebesparende technologiën.

Hij geeft lezingen over Oneplanetarchitecture in binnen- en buitenland, is lid van het Comité van Aanbeveling van Green Cross Nederland en stond recentelijk als enige architect in de door Dagblad Trouw en Omroep Llink opgestelde lijst van de 100 meest duurzame Nederlanders en op nummer een in de categorie ‘Green Building' op de Green.200 lijst van Green.2 magazine.

Voor RAU staat dienstbaarheid in de architectuur centraal. Elk object moet tot stand komen vanuit een samenspel tussen de genius loci, de mensen die het gaan gebruiken, beheren en onderhouden, en de mogelijkheden van dat moment. En wel zo dat het de omgeving - natuur en cultuur - verrijkt, een prettige, stimulerende en gezonde werkplek vormt en in algemene zin bijdraagt aan onze om gang als mens met de aarde waarop wij leven - oneplanetarchitecture. Maatschappelijke betrokkenheid spreekt zowel uit de opbouw van het portfolio als uit het innoverend karakter van de gebouwde oplossingen.

RAU streeft naar low-tech oplossingen voor high-tech vragen. ‘State of the art' is daarbij het vertrekpunt. Zo produceert het hoofdkantoor van het Wereld Natuur Fonds in Zeist (2006) meer energie dan het gebruikt. Het wordt verwarmd door de mensen die er werken, biedt onderdak aan dieren en is CO2 neutraal. De volgende stap is een gebouw welke volledig in de eigen energiebehoefte voorziet met een ecologische voetafdruk van maximaal één: een kantoor- en wooncomplex in Lyon gaat dit binnenkort realiseren.

« Naar het overzicht


Op de hoogte blijven?

Wilt u in aanloop naar Building Holland op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen
en informatie? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief van Building Holland.

Inschrijven nieuwsbrief

Terug naar boven